onsdag 2. desember 2009

29. november - endelig vinter!

 Da kom vinteren! Eller - vi kom til vinteren. 50 cm nysnø på torsdag. Fantastisk flott føre på lørdag - slalom, aking, langrenn. Det er lenge siden jeg har kost meg sånn ute. Noen kalde ben. Noen kalde fingrer. Men veldig få sure miner. Og alle med refleksvest. Unna vei- her kommer viiiiii! Hele akebakken ble okkupert av en gjeng med skrikende 7. åringer - og voksne... 5-6 timer ute i friskluft medførte at leggingen om kvelden lørdag aldeles ikke var like sen som fredagen :-)

Og søndag! Vi våknet opp til knall blå himmel! Og begynte planleggingen av hvordan i alle dager vi kunne finne en unnskyldning til å bli noen dager til. Ras på veien? Alle 4 bilene streiket? Eller kort og godt at vi ville være fri en stund til??


Det ble snømenner (som ikke hang sammen fordi det var for kaldt), aking i bakker på rumpen, snøballkrig med isballer (spør Turi -  hun ble truffet av en over øyet) og grilling av pølser til lunch. Og jeg er helt sikker - hadde vi klart å finne en årsak til å bli et par netter til hadde alle svart ja. Selv de som lengtet etter mamma... 

28. november - Fargerikt fellesskap

Virkelig. 10 unger som alle er ulike. Men samtidig like. 7-åringer som så smått har begynt å finne ut av at det andre kjønnet er spennende. Selv om man demonstrerer det ved å slå hverandre i hodet, terge hverandre - og for jentene sin del - true med nuss dersom guttene ikke gjør som de vil. 7-åringer som har begynt å oppdage sin egen individualisme. At de har en egen vilje og logisk sans. Som ofte ikke er samsvarende med de voksnes. Men samtidig er de små, usikre. Avhengig av å ha voksne i nærheten. For en kos. Og et oppmuntrende ord. Eller litt snop.


8 kommentarer:

Evami sa...

Kan tenke meg at dere storkoste dere i all den snøen ja! Gud så herlig det så ut:)
Spennede når de utrvikler sin egen personalitet,å se hvordan småenglene våre vil bli!
HA en strålende kveld) Klem Eva

Silje sa...

ÅÅÅÅÅååå for et HERLIG vinterbilde!! Nå fikk jeg jaggu lyst til å leke i snøen jeg også! Det virker som om dere har hatt det riktig så hyggelig på tur!

KRISTIN sa...

Wow - så kult og fargerikt bilde!! Du er flink altså!!

KRISTIN sa...

Å...Skjønte ikke at vinterbildet var sammen med det andre - i samme innlegget. (På tide å legge seg!) Knallfint vinterbilde. Hvor har dere vært?

KLem!

Anne sa...

Lekkert lekkert, og regner med dette var fra helgas tur :-) minner, alltid kjekt å samle på.

...og barne, ja dem har en bare litt til låns vet du, for vips har de fløyet ut av rede og kommer hjem, ja, kanskje bare til jul...

Anne sa...

Men du!! og ja!!! jeg ble litt missunnerlig på den snøen...

Heidi Merethe Klingsheim sa...

Hørtes ut som en herlig tur! Så deilig å oppleve skikkelig snø!
Her er det fremedeles litt lyngblomster igjen ute i bedet....
Men det har vært LITT frost, det er jo bedre enn ingenting.... :)
Men hvit jul må vi nok se langt etter! :(

Dagrun sa...

Så fantastask vinterbilde!! De fargene! (kan ikke kommentere på det, så jeg legger kommentaren her)