torsdag 24. desember 2009

24. desember - GOD JUL!

Yepp! Da har den store dagen kommet. Selv om man har passert 29, håret gråner og rynkene vises så er det noe spesielt med juleaftenen. Jeg merket det med en gang jeg slo øynene opp i dag morgens da klokken ringte kl. 0600. Hinsides trøtt, men med en forventning i kroppen som jeg ikke umiddelbart klarte å definere. Og det er rart med det - jeg merker det på alle rundt meg. Vi har senket skuldrene, kosen fra i går kveld med gløgg, sjokolade og Grevinnen sitter fortsatt i veggene. Og det blir en litt tidligere utskei på alle utenom nattskiftet. Noen må jo holde fabrikken i gang.

Men jeg kjenner at jeg ikke skal snakke så mye med de hjemme. Både for deres skyld, men også for min egen skyld. Jeg kjenner det i hjertet. Mye! Og verken 'O Helga Natt' eller 'Deilig er jorden' er trygg i dag, kjenner jeg. Men sånn er det. Og når talen må gjennomføres senere i ettermiddag tror jeg nok at jeg står foran 80 mannfolk med tårer i øynene. Dersom de ikke renner, da.

Åkke som - her er vi og er blir vi. Sånn er det med den saken. Ikke sulter vi og ikke fryser vi. Og masse, masse kjekke folk er her. Som alle egentlig har lyst til å være et annet sted. Med noen andre. Men når vi ikke kan være hjemme så er det neimen ikke verst å være her ute heller!!!

Ønsker derfor alle sammen en riktig god jul og et velsignet godt nytt år!


8 kommentarer:

Dagrun sa...

Ha en strålende julaften! Du skriver så godt og rørende.


(PS Jeg har feiret jul uten pappaen min ikke så rent få ganger av samme grunner som dine små, og det ble jul, han var savnet, men det BLE jul. De små klarer seg alltid, verre med oss grånende, rynkete sjø:)

Tanja sa...

En riktig god jul til deg også.. kan tenke meg det er tøft å ikke være hjemme

ElinSire sa...

Kjære Gry! Ønsker deg en god julefeiring der ute på havet i dag. Sitter her med klumpen i halsen når jeg leser det du skriver, du er fantastisk med ord...

Takk for lang og nydelig mail som jeg ikke har rukket å svare på enda. Kjenner faktisk stresset i kroppen fremdeles, blir nok feil å si at julefreden har senket seg, men gleder meg likevel til i kveld -og kjenner til forventningen i kroppen som du snakker om. Så alt blir nok bra til slutt ;)
Har i hvert fall en til de grader forventningsfull 7-åring i hus!

God, varm klem til deg min venn :)

Anne sa...

Vennen :-)

God Jul kjære du, og ja, flere julaftner kommer, og dere kan ta det igjen. Trenger ikke være høytidsdag for at en skal på død og liv ha det kjekt sammen vet du, går godt på en tirsdag eller en søndag også det, er litt der også jeg da, for det er faktisk flest av dem, hverdagene altså, vi bør ikke glemme det :-) min venn.

Men klart, julestemning i heimen, aller sitrer av forventning her, alle?? ja 3 altså..., men vi er mange som skal feire sammen i kveld. Til mine foreldre, med søsken og gamle ugifte tanter.
Blir kjekt.

Kom da julesnø her også til slutt, kaldt men flott. Lite festligheter på oss, men mye ut på tur denne jula, det er det jeg kjenner jeg har lyst til og behov for.

Å felle noen tårer viser bare du er et enormt mennenske det Gry, og slettes ikke noen svakhetstrekk må du vite!! Bare like slike damer jeg, og det gjør nok 80 mannfolk også skal du vite. Du får sm du gir, du høster som du sår, og ja, vær mot andre som du vil andre skal være mot deg :-) mye vakkert om dette, vær dg selv 100% du jenta og alle vil favne deg.

Du er nok ekstra i mine tanker ja, og ja, vi har funnet tonen godt vi to, setter så stor pris på deg jeg også skal du vite. Og hvem vet, kanskje vi en dag kan dele den vinflaska og filosifere litt sammen også.

Varm klem til deg denne juleaften.


( he he, og glad Grevinnen satt i veggen jeg da, og ikke lå i fotenden av senga og var småkvalm etter for mye cherry...)

Silje sa...

Snufs!

ÅÅååå, nå ble jeg rørt her jeg sitter. Å være uten familien på selveste julaften må være helt forferdelig!! Varme tanker og juleklemmer fra Silje

Isa sa...

God jul Arya:)

Utrolig stilig med pepperkakeplattform:D

Evami sa...

Du er slettes ikke alene om å ha forventninger til den store dagen som var i går:) Kjenner det jeg også,forventingene med en gang man står opp,både på barna´s og mine egne vegne:)

Når man er langt fra sine kjære en slik dag er det lov å grine en skvett! Det viser bare at du er ei dame som er så glad i familien din det Gry:) Og det er så menneskelig som det går an å få det:)
Neste år er dte kanskje din tur å få være hjemme sammen med englene dine på Juleaften,og de vet at mamma heller ville vært sammen dem.
Kan tenke meg at noen av de 80 gutta sto der med tårer i øynene også,når du holdt talen din!

Så her får du en god og varm juleklem fra meg:)

NL sa...

Du skriver flott og rørende. Håper du har hatt en fin jul selvom du er langt hjemmefra, men snart kan dere ta igjen.

Takk for at du deler tanker og bilder. Og jeg er imponert over pepperkake plattformen deres - fantastisk kunstverk!