torsdag 3. desember 2009

30. november - når jeg først snakker om 2. klassinger

Da kan jeg også snakke om klassebamsene. Simba og Aslan. To kosebamser som har vært med siden 1. klassen. Og nesten hver natt har de overnattet hos en eller annen i klassen. De har blitt sunget for. Koset med. Kastet i veggen. Deltatt på overnattinger og ferier, bursdagsfeiring og fotballtrening. Og blitt skrevet om. Disse to har gått på omgang hos alle i 1. klassen - og nå altså i 2. klassen. Og det har vært stor stas å ha dem. Spesielt i 1. klasse. Jeg ser nå at interessen avtar noe. Og Turi forteller med store øyner historier om hvordan enkelte hiver bamsene i veggen - og ikke har dem i sengen om natten. At min lille prinsesse ikke er klar for å slippe dem enda er tydelig - og hun er flink til å skrive i boken om hva de har gjort. Genial idé av Siren klassefrøken, egentlig. Det trigger skrivegleden blant endel av ungene. Og bidrar vel kanskje til at de mindre skrivekyndige og -ivrige får inspirasjon til å prøve seg.

Heldigvis at ungene er tett sammen til vanlig også - for jeg tror nok at Aslan og Simba har de baseluskene som er å finne på skolen...


8 kommentarer:

Dagrun sa...

Den burde nok være vaskbar ja. Så nydelig og vàrt et bilde. Vakkert.

Hege sa...

Nydelig bilde!

Og koselig med klassebamse, selv om den antagelig er en finfin smittebærer. hehe...

I klassen til Elias har de også klassebamse, men den er kun med i helgene. Så hver fredag får en elev med seg ScoobiDoo Snupi. Og så tegner/skriver/limer inn foto - i ei bok. Veldig koselig!

Ha en finfin kveld!

Anne sa...

Noe så spesiellt, og noe så lurt kommet på :-) Alle vil de nok huske de to `kameratene`når de vokser til, uansett det, to skikkelig gode kompiser og maskotter for klassen.

Bildet var jo bare så sart og følelsesvekkende da. Og hva varmer mer ett morshjerte en sitt sovende barn?? og det gjelder om nå det er en 16 åring faktisk, da er alle diskusjoner og alt rot glemt.

Kveldsklem.

Heidi sa...

For en koselig tradisjon - og smart også ja. Herlig bilde av godjenten og den myke kompisen!♥ Takk for tips om studio, det er absolutt noe jeg skal vurdere. Du har gjort det ja? Ordner de det meste ifht. bakgrunner, lys og sånn. Så tar man selv bare med motiv og rekvisitter? Er ikke en time lite? Min umulius er jo ikke helt samarbeidsvillig for tiden, så kanskje jeg bør vente litt...:)Klem H

bmfoto sa...

De har samme på skolen vår også- men har ikke kommet igang ennå pga. svineinnfluensa. Men det er en bok som går rundt nå i starten. Her så jeg at noen satt inn bilde- og det burde jo du gjøre hvis det er lov. For et nydelig bilde.

ElinSire sa...

Dette bildet likte jeg bare så godt! Så nært og vakkert.

God idé det der med bamsen. Det er helt sikkert en veldig positiv og god opplevelse for barna :)

Nå er det snart kvelden her, måtte bare ta en liten bloggrunde før jeg stuper i seng :)
Klem!

Charlotte - FO² sa...

Kjempe lurt med denne bamsen, spesielt at de må skrive litt om hvordan de har hatt det også, så bra skrivetrening :)

utrolig koselig bilde du har tatt av de.

Evami sa...

Nydelig bilde,og så flott funnet på:) Tenk å ha to slike venner,det må være koselig:) OG det ser jeg jo på bildet av frøkna di:)
Kjekk måte å stimulere skriveevnen:) Klem