fredag 11. desember 2009

9. desember - besteforeldrefest uten besteforeldre

Skolen og barnehagen har tradisjon for å arrangere besteforeldrefest før jul. Besteforeldre og oldeforeldre. Fest på dagtid. Jeg trodde nesten ikke at det fantes besteforeldre som ikke var i aktivt arbeid. Eller som bor i umiddelbar nærhet. Besteforeldre som kan stille på barnebarnas underholdningsaktivitet. Men her inne i vår lille bygd stiller visst alle opp. Og alle har noen i nærheten. Unntatt Turi og Tord. Det vil si - de har Nossa, morfar, som faktisk ikke bor mer enn et par mil unna. Men han er i full jobb. Og har små barn selv. Så jeg kommer liksom ikke på å høre om han vil komme. Men han hadde sikkert gjort det. Om ikke annet for å glede de små. Men jeg spurte altså ikke. Og det andre paret bor i Oslo. Dermed har det aldri vært noen som har representert oss på disse festene. Ungene har heller aldri reagert. Men i år var Turi tydeligvis lei seg. Hun ville så gjerne at noen også skulle se på henne. Være der for henne.

Så jeg spurte Marita sin mamma. Hun har allerede 9 barnebarn. Men stiller opp for to små til. Slike mennesker skulle det vært mange, mange flere av. Mennesker som blir så utrolig glad av å gjøre andre glad. Og både Turi og Tord setter stor pris på Gro. Tord har aldri kjent noen andre som mormor enn henne. Hun er hannes like mye som hun er Birks. Iallefall i Tords øyne. Og nå er hun Turis også. Turi vek ikke fra hennes fang under hele forestillingen. Unntatt da hun stod på scenen og sang.

Hun sang til mormor. Til hennes egen mormor.


7 kommentarer:

Heidi sa...

Nå sitter jeg her med tårer i øynene, først ble jeg veldig trist - også bare veldig veldig rørt. Så godt at det finnes mennesker som Gro. Også du da, som SER barna dine og tar grep. De er heldige dine små, vær sikker på det, søte deg!♥ God klem H

Heidi Merethe Klingsheim sa...

Ja, jeg ble rørt også! Sååå flott at dere har en reservemormor! Det skulle vi også gjerne hatt!! :)
Herlig bilde!!

Anne sa...

Starte degen med litt tårer..., greit nok :-) for dette er realiteten, og faktisk skulle vel kanskje diverse institusjoner være litt forsiktig også når det gjelder slike besteforeldreting...
Tenker på alle våre nye landsmenn også, ikke alle har beseforeldre på denne jord vel.

Uansett, det finnes gode mennesker over alt heldigvis, en kan aldri helt miste troen på det :-)

God lørdag til deg min venn.

happy in pink sa...

trist og flott på samme tid...ihvertfall veldig rørende!!!
godt at det fins engler blandt oss mennesker:)

klem tara...

ElinSire sa...

Hei, kjære venn! Uff, har vært dårlg med kommentarer fra meg i det siste...det har gått litt i ett! Men nå har jeg kost meg her inne en stund :) Så mange koselige innlegg fra deg i desember. Dette siste var såå nydelig! Litt vakkert og litt trist og litt rørende på samme tid.

Og bildet var helt skjønt! Nydelige, duse farger med en god porsjon julestemning.

Her har jeg vært litt stressa den siste tiden. Mye å gjøre, og det har vært litt turbulent på jobben. Det tar på..
Også er det alt man skal tenke på i desember. Jeg prøver å ikke stresse, men det blir til at man har tusen tanker i hodet hele tiden. Og det er slitsomt.

Men så er jo dette en tid der man også bør kose seg, og det har jeg tenkt å gjøre i dag, da skal jeg ha ei venninne og hennes sønn på besøk mens mannen er på julebord. Så det blir koselig :9

Ha en god lørdag og en god helg, kjære deg :)
Skjønner at du gruer deg til det som snart kommer, men nyt tiden du har nå til fulle..da har du mange koselige førjulsminner å se tilbake på når du er der ute på havet i julen.

Varm klem!

RuneE sa...

Hva gjør man ikke for de små? uten dem var man ingenting. en rørende liten historie.

Torilpia sa...

Veldig fint innlegg :o) For mine barn har det til tider også vært litt sånn. Men faktisk har det vært mest problem med at jeg selv skulle vært oppegående nok til å delta - i tillegg til at jeg ikke har førerkort. Har desverre gått glipp av mye - men prøver å ta det igjen med masse kos og små-aktiviteter hjemme. Etter at jeg flyttet hit jeg bor nå - har mine foreldre vært veldig flinke til å delta på alt sånt - er veldig glad for det. For dem!

Er mitt første besøk hos deg - har smuglest litt nedover bloggen din og den ser veldig lovende ut :o)

Legger meg til som følger jeg!

Ha ei fortsatt fin helg - Toril!