tirsdag 15. desember 2009

14. desember - reflection of life

Merker at 365-dagers prosjektet mitt går mot slutten. Har liksom sluppet opp for tema - eller det vil si, har sluppet opp for gnist til å skrive. Jeg kommer helt sikkert til å fortsette skrivingen - og fotografering! - i 2010, men ikke hver dag. Ikke slik som nå i 2009, da har jeg faktisk tatt et (eller flere bilder), skrevet en epistel - ikke alltid om det som har skjedd den dagen, men iallefall noe - og postet på bloggen. Hver dag. Alle dager, unntatt de jeg har vært på jobb i havet. Ikke verst bare det! Iallefall ikke for meg - har en tendens til å begynne på ting, og ikke fullføre dem. Ikke alle prosjekter, men mange... Men må innrømme, det har vært en god push på å forsøke og bli en bedre fotograf. Jeg har pløyet bøker og internett, lest og lært. Og funnet ut at dette med fotografering er vanskelig. Og utrolig artig! Og Turi stusser hver gang vi er ute på noe nå der kameraet ikke er med.

Skrivingen er noe nytt også. Jeg har alltid likt å skrive, men har liksom ikke visst hva jeg skulle skrive. Nå har jeg mer eller mindre en dagbok med mine betraktninger omkring store og små hverdagshendelser, tanker og følelser. Ikke noe politiske eller religiøse greier, ikke noe høytsvevende eller dypt intellektuelt. Men meg. Gry sine tanker anno 2009. Om barn og familie. De helt nære ting. Og jeg tenker sånn at det kanskje kan være litt artig for ungene en gang i fremtiden å lese om hva mammaen deres brydde seg om det året de var 5 og 7 år gamle. Kanskje. Men kanskje ikke. Uansett - jeg har hatt en fin tur. Fortsatt gjenstår noen dager - men altså; i dag hadde jeg sluppet opp for tema. Derfor dette. For å forklare hvilke refleksjoner jeg har gjort meg gjennom året. Eller kanskje mangel på sådanne??


12 kommentarer:

Anne sa...

Just derfor er det Gry en ser innom her hver eneste dag, og får med seg hva som rører seg i ditt hode :-)

Noe kjenner en seg veldig godt igjen i, noe er så mnyt at det rett og slett er superspenende å lese. Fotogleden har vi vel begge, og at jeg kommer til å følge deg i 2010 er det ingen tvil om overhode.

Tenkte på deg i går kveld før jeg sovna faktisk, i morgen drar hun... et følelsesmenneske jeg vet du, hater avskjeder, og du vet til og med meg som bare har deg som venn via nettet ble litt trist me tanke på at du skal forlate familien din denne jula... snufs snufs... Men opptimist og positiv og blid, ja det er jeg også, så dettane går så bra så!!

I mine tanker er du i alle fall, varm morgenklem fra Anne til deg.

Kine sa...

Jeg har ikke fulgt deg så lenge, men du og du som jeg koser meg med bloggen din.. Den er ekte og levende, gir inspirasjon og god følelse hver gang jeg er her inne.. Ikke alltid jeg henger med i svingene, men liker å bruke god tid her inne når jeg kommer:) Jeg kommer til å følge med også i 2010 med stor glede..

Siden du ikke skal være hjemme i julen benytter jeg sjansen til å ønske deg og dine en god jul! Håper dere alle får den fint selv om dere er på hver deres kant:)

*kooos*

Evami sa...

imponert jeg over at du har gjennomført et slikt stort prosjekt! TRor ikke det hadde blittt gjennomført hos meg nei!

Og det er kjekt å bli kjent med deg Gry,gjennom dine betraktninger om livet.
Og å bli en bedre fotograf,det har du klart:) Og det er spennende å fotografere,for som du sier,det er vanskelig:)

Kos deg ekstra med gullene dine og din kjære i kveld,du min venn:) Klem Eva

Silje sa...

Det har vært en fryd å følge deg gjennom 2009, Gry! Bloggen din er nær, varm og inspirerende! Du er flink:-) Jeg håper at du fortsetter i 2010. Mange klemmer fra Silje

Charlotte - FO² sa...

Du har vært veldig flink til dette da. Jeg hadde aldri i verden klart 365, selvom det hadde vært moro å prøvd. Utrolig moro det må være for ungene når de blir store å se gjennom denne bloggen også.

Masse heder og ære til deg for dette :)

Bildet ditt var kjempe stilig!!!

klem

Dagrun sa...

Skal du ikke være hjemme i jula altså? Da skal jeg tenke ekstra på deg!

Og så mange bilder... vel, i perioder går det bra, i andre ikke i nærheten engang. Men jammen har du rett i at det må være så kjekt for ungene å se når de blir større! Flink er du.

Heidi sa...

Jeg er imponert og inspirert, og koser meg med prosjektet ditt. Håper du aldri slutter! Skjønner at hyppigheten kanskje går litt opp og ned, men det er jo så fint her i denne bloggeverden! Og her er du så viktig. God klem H

Heidi Merethe Klingsheim sa...

Jeg kjenner deg ikke, har aldri truffet deg. Men likevel kjenner jeg deg, og kanskje jeg hadde kjent deg igjen på gata om vi hadde passert hverandre?? Jeg vet navnet på barna dine, og følger med det de gjør og er opptatt av. Og jeg vet du skal feire jul på jobben, uten familien!
Det er rart, men jeg kommer nok til å sende deg en tanke! :)
Takk for at du byr på deg selv og på tanker, følelser og engasjement! Bloggen din er herlig lesning, og jeg har sagt det før: Du burde forfatte noe! Du har en god penn!
Og du tar gode bilder! For et prosjekt du har hatt dette året, det står det respekt av!
Jeg kan skjønne om det blir mindre neste år, det tar tross alt tid å blogge. Men jeg kommer til å lese dine betraktninger framover, enten de kommer hver dag, eller skjeldnere!

Turid sa...

Hei kjære deg, jeg har stor glede av din bilder og betraktninger over livet hjemme og på jobb. Kjenner meg så godt i igjen i fotografigleden din, og det er lærerikt å følge deg i din fotografering. Og det føles godt med å ha en bloggvenn som sender meg så varme og gode kommentarer innimellom, og ser mine bilder.

Her er det iskaldt i dag, og julestemningsvær ute. Tenker på deg som skal jobbe denne jula. Det går nok bra dette, og du er jo så flink til å gjøre hyggelig ting sammen med barna i det daglige.

Tusen takk for hyggelig hilsen hos meg. Gleder meg til ny pc og tulipaner i vasen. Det blir ikke så mye fotografering nå, siden jeg ikke har noen pc å laste bildene inn på!

Klem fra Turid

Kathrine sa...

IMPONERENDE!!

:-))

ElinSire sa...

Kjenner meg så godt igjen det du skriver her.
Du har så mange flotte tanker, Gry. Jeg har hatt mange, mange fine stunder her inne hos deg og er så glad jeg har "truffet" deg her inne :)

Gleder meg veldig til å følge deg i året som kommer. Du har mye å gi :)

Lucy Corrander sa...

So sorry.

It's a hard life.

Glad the older cat and the child are finding comfort with each other.

Hope Christmas eases the pain - at least provides a distraction.

Lucy