lørdag 12. desember 2009

10. desember - rødt og hvitt som i polkagris

Polkagriser er røde og hvite. Ikke rosa og hvite. Men jeg skal bare si at når man lager dropsene selv - da blir det hvite rosa. Det er ikke så enkelt å få rødfargen i 1/3 av sukkermassen, samtidig som hvitfargen (forøvrig titanoksid) og peppermynteessensen blandes i den resterende massen. Og begge blandingene skal være like varme - hvis ikke klarer man jo ikke å få formet massen. Alt dette skjer i løpet av noen minutter. Noen meget varme og hektiske minutter.

På tross av rosa-fargen; dropsene smakte som polkagris. De orange sitrondropsene smakte som sitrondrops. Sure sitrondrops. Og den tyrkiske pepperen var akkurat slik tyrkisk pepper skal smake som. Helt fantastisk! Et par brente fingrer og et sukkerklebrig gulv var det eneste som var negativ. Og nå tror jeg nok at det er noen som skal få litt drops i julegave. Hjemmelagde drops.


2 kommentarer:

Cino sa...

De så kjempegode ut! Har alltid hatt lyst til å prøve å lage drops selv, men har (heldigvis) klart å la være frem til nå. For har ikke jeg nok hobbyer tro? Kjenner jeg meg rett så hadde jeg sikker kjøpt inn alt jeg hadde trengt av utstyr, og gått lei etter en runde. Men tenk så morsomt å gi bort slike i en hjemmelaget krukke. Mmmm....

Heidi Merethe Klingsheim sa...

Åååå, så flink du er!! Tenk å lage hjemmelagde drops da!! :) De såg veldig god ut! :)
Flott gave!