torsdag 17. desember 2009

15. desember - kan verden bli verre?

Nei, ikke akkurat for øyeblikket. Ikke for Turi. Hun har nemlig mistet Gråtass. Hennes aller beste venn døde natt til i dag. Ingen vet hvorfor. Han ble funnet helt stiv i naboens oppkjørsel. Men helt urørt. Ingen påkjørsel. Ingen skader. Ingenting. Han hadde hostet noe i det seneste, men han er vaksinert. Mot katte-influensaen. Selvfølgelig burde jeg tatt han med til dyrlegen, men jeg var ikke der i tankene. Ikke i det hele tatt. Nå er han død. Og Turi gråter. Mamma-hjertet mitt blør. Det er hennes første føling med døden. Hun vet hva det betyr. Men har ikke skjønt omfanget av det. Ikke før nå.

Anne og Bjørn tok vare på Gråtass. Pakket han inn og la han i fryseren. I tilfelle vi ville begrave han. For en omtanke! Pappa, Tord og nabo-guttene hentet han, og begravde Gråtass under store og dramatiske omstendigheter. Turi orket ikke. Men senere på kvelden laget ungene og jeg et kors til han. Brant inn navnet. Og en tegning av han. Og da fikk Turi den seremonien hun trengte. Helt alene.

Det gjør vondt i hjertet mitt, sier hun. Men trøster seg med at Gråtass har hatt et godt liv. Et veldig godt liv.

Og fortsatt har vi mammaen igjen. Malin. Hun er svart. Og ikke fullt så kosete. Egentlig er hun pappa sin katt. Det er han hun vil kose med om kvelden. Aldri ungene. Men nå ligger hun faktisk i Turi sin seng. Ikke under dynen. Men i fotenden. Det er akkurat som om hun skjønner at Turi trenger trøst. En myk trøst. Kanskje verden kan bli litt bedre likevel?


Turi og Gråtass 1. september
 

11 kommentarer:

Heidi sa...

Åååå, så trist! Det har jeg opplevd flere ganger og vet hvor vondt det er. Jeg føler med dere og synes så synd på Turi som har mistet en så god venn! Nydelig bilde- både trist og veldig fint på en gang i dag. Mange gode klemmer og tanker til dere!!

NL sa...

Så trist å lese at katten deres er borte. Nydelig bilde - ta vare på minnene.

Cino sa...

Å nei, å nei, så utrolig trist. Skjønner godt at Turi er lei seg, for Gråtass var jo ikke så gammel heller. Nei, dette var triste greier. Og for en skjønn pus han var. Bildet av de to er nydelig!

Heidi Merethe Klingsheim sa...

Stakkars Turi!Det er fælt å miste et kjæledyr!! Håper hun finner litt trøst i den andre katten! Det var jo et knuse-deilig bilde av de to!! Helt herlig!! Kanskje du kan lage en forstørrelse av bildet i glass og ramme til henne som et minne?

Heidi

Anne sa...

Å NEI!!!! noe så utrolig trist da, og sånn like mot jul å greier..., stakkar lilleprinsessa :-(

Si vi føler med henne ja!!!

happy in pink sa...

stakkars jenta di!!! for en traumatisk opplevelse for henne...håper "gamle"pusen kan trøste henne litt...
et vidunderlig bilde av dem, godt med gode minner.
mange trøsteklemmer fra oss...

Charlotte - FO² sa...

Uffameien, så trist. Stakar lita. Det er så vondt når slike hendelser inntreffer.

Mange klemmer til dere.

ninabakke sa...

Uff :( SÅ trist!

ElinSire sa...

Uff, så trist, da! Stakkars lille Turi, det er ikke greit å miste en kjær venn. Da er det godt å ha gode minner å ta vare på.

Du skriver så nydelig, Gry.

Kine sa...

Off, så trist! Sitter her å tørker tårer jeg nå.. Noen barn får så god kontakt med dyrene..

Veldig fint bilde, det er godt å ha i en sånn stund..

Evami sa...

Stakkars Turi som mistet sin bestevenn! Kan skjønne at hu var helt utafor da! Men så omtenksomme naboer som tok vare på ham,sånna t hun kunne få sitt eget farvel med ham!
Stor klem til Turi:)