søndag 20. desember 2009

16. desember - juletrepynting

Ja da! Jeg vet det. Det er ALTFOR tidlig for juletrepynting. Det skal gjøres 23. desember. Etter at huset er vasket, kakene ferdiglaget og pakkene innpakket. Da skal det kun gjenstå pynting av tre og hus. For deretter å bare slappe av. Juleaften. Med '3 nøtter til Askepott', Donald og vennene - dyne på sofaen og med en god følelse og forventning i kroppen.

Sånn var det før. For mange år siden. De avslappende juleaften-morgenene tok slutt i det jeg fikk ansvaret. Planlegging til tross - det er alltid masse igjen som må gjøres før gjestene kommer. Har ikke sett '3 nøtter til Askepott' på mange år. Men jeg har hørt lyden. Og nå så jeg at de solgte den som DVD. Så neste år kan jeg se den 1. juledag istedet. Blir ikke helt det samme, men pytt sann. Donald surrer og går hele året så han klarer jeg meg uten.

Men pynting av treet 16. desember er HELT HELT feil!!!

I år måtte det bli slik. Jeg vil ha med meg litt av forventningene til ungene. Litt av barndommens følelse av lykke og spenning. Lukt av jul. Selv om grønnsåpen ikke er fremtredende. Og selv om det fortsatt er 7 dager til vi egentlig skal pynte treet.

Men i år blir alt oppned likevel. Så da kan tradisjonene brytes.


8 kommentarer:

KRISTIN sa...

Hei! Skjønner godt at du pyntet treet før du reiste ut i havet igjen. Flott bilde!! Dere har vel juletre på platformen vel?
Her pynter vi nok treet i morgen. Vi reiser vestover i romjula og er tilbake over nyttår - og da skal jo treet ut igjen - så vi må jo ha litt glede av det i mer en tre dager!! Klem!

Anne sa...

Ingenting blir FEIL kan du forstå, en må forandre de tradisjonene til vår egen tid, og slik er det nå bare når mor skal dra ut en liten tur.

Kjekkest med juletreet før jul allikevel, i januar, nei da vil vi ha Primula på kjøkenbordet og litt følelse av vår.

Her er siste innspurt i morgen , husmora avspaserer og skal ta et skikkelig skippertak på stua, for her skal nå også jobbes og etter en lang travel arbeidsdag er en jo litt redusert, mørkt er det også.

Håper du tross alt nå har det litt kjekt der du er. Godt de hjemme også har bloggen din disse dagene, så kan de ile inn hit om savnet er for stort.

Klem fra Anne som er sjeleglad for at du tross alt er online.

Dagrun sa...

Så klart kan en pynte tre den 18. Mange, mange gjør det.

Håper du har det ikke så verst.

Heidi Merethe Klingsheim sa...

He,he, må le litt av deg og! Jeg kjenner meg SÅÅ godt igjen med det derre om "3 nøtter til Askepott". Jeg pleide å elske den filmen - men jeg har heller ikke sett den på noen år....jeg hører også lyden av Donald....Ha,ha, sånn er det visst å være "husfrue" i julen! Jeg har vel erkjent at det ER slik, jeg har bare ikke satt ord på det - før DU gjorde det for meg!!
Men - der flere rundt her som har pyntet treet! Forstår godt du ville gjøre det før du reiste igjen!

"Snakkes!" :) Ha det så fint du bare kan i havet!

Kine sa...

Nå lever vi i 2009 og tradisjoner er ikke så viktig lenger, vi lager våre egne som er vel så fine og bra som de gode gamle:)

Synes det er fint jeg at dere pynter juletreet nåsom alle kan være der å kose seg med det..

*juleklem*

bmfoto sa...

For det første kjempe koselig bilde. OG hos oss kommer også julen tidligere for hvert år. Men men vi koser oss jo mest da så hvorfor ikke? eller som du sier så får også mor med seg litt jul da.

Evami sa...

Bildet av frøkan di er bare helt nydelig:) Og egentlig så skulle man pyntet treet litt før jul,for da slipper man å stresse lillejuleaften,og bare kose seg og nyte det å være sammen!

Du kan trøste deg med at du er ikke den eneste som ikke får sett " 3 nøtter til Askepott". Jeg har hatt den på dvd i mange år,men glemmer å se den! Men vet at den er der om jeg vil se den!

Kos deg der ute i havgapet! KLem Eva

Heidi sa...

Så nydelig bilde, jenten din er bare så skjønn! Sikkert litt rart med tidlig pyntign av tre, men det er jo så riktig det kan bli så lenge familien er samlet om noe koselig! God klem H