fredag 25. desember 2009

24. desember - da var det over

Da var det gjort. Juleaften. Det jeg har gruet meg til i mange måneder. Jeg her ute. Ungene og mannen hjemme. Tale for 70 stykker. Om julens betydning og det å savne de der hjemme.

Det ble mange tårer i løpet av dagen, men hadde mannet meg opp til talen. Selv om jeg kan holde det gående i timesvis når jeg setter skravlen i gang så er jeg ingen taler. Derfor har jeg forsøkt å kvitte meg med denne plikten. Lure på om vi skal innføre noen ny tradisjon. Men ingen var med meg. Og ingen var villig til å ta i mot delegeringen. Tross sterke pressmidler.

Men da jeg endelig stod der, foran 70 festkledde mannfolk og noen få damer, så kjente jeg at dette gikk bra. For det var jo faktisk mange som smilte. De lo på de rette stedene - og tørket tårene akkurat der jeg selv måtte svelge hardt. Så vi var alle i samme båt - og i selskap så føler en seg mye bedre.

Julekvelden kunne altså fortsette, uten at klumpen i halsen ble altfor stor. Og da vi i tillegg fikk besøk av nissen og nissekona er det bare å innrømme det; vi ble som unger igjen.


Siste bildet er meg som nissekone....

5 kommentarer:

Charlotte - FO² sa...

Oioi, jeg hadde vært supernervøs selv. Men høres jo ut som at det ble vellykket for dere alle :) Syns du er tøff og kjempe flink.

Gubben kom hjem pittelille julaften i år, det var bare på hengende håret også... hehe...

Kjempe koselig bilder du har lagt ved, og flott nissekone er du også.

klem

Heidi Merethe Klingsheim sa...

Så kjekt å høre at det har gått bra me deg! Du er tøff som taler til så mange!! Hvorfor er det alltid du som skal tale, ligger det i stillingen din?? (sikkert et superdumt spørsmål...)
Fine bilder, og jammen var du kjekk som nissefrue! :)

2søtesmå sa...

I min jobb må jeg ofte ta ordet i store forsamlinger. Det går veldig greit, men når det er følelser med i bildet da sliter jeg... Du er supertøff! Og som du sier , så er dere jo i samme båt og lengter sikkert like mye alle sammen.

Så mange stemningsfulle bilder du har lagt til i bloggen!

Klem

Evami sa...

Godt at det fikk bra:) Og at du greide å holde tårene tilbake...
Så koselig dere har det der ute,og du var så utrolig flott som Nissekone Gry:) Kos deg vidre:) Klem Eva

Kine sa...

Kjenner klumpen og tårene selv her jeg sitter, det var jammen tøft og godt gjort av deg. All ære til deg:)

Nydelige bilder du har lagt med, de hjalp litt på klumpen i halsen..