fredag 1. januar 2010

30. desember - Nyttårsbukk

Egentlig var i det som skjedde i dag i går, eller med andre ord - nyttårsbukk ble egentlig gått den 31, ikke den 30. Men den 30. skjedde det ikke så mye. Jeg kom hjem fra havet. Satt mesteparten av tiden og ventet på at klokken skulle bli så mye at helikopteret skulle gå. Laaaange timer, det skal jeg skrive under på. Og travle timer da jeg kom hjem. Etter 13 dager der alt er på line, maten servert, orden og ryddighet som en av de viktigste aktivitetene - det blir stor overgang for en enkel sjel! Det er ryddig, iallefall etter en manns definisjon. Rent? Knapt nok etter hankjønnets definisjon. Men ok. Man har ikke vondt av litt skitt i krokene heller. Men støynivået! Det er faktisk tidvis bedre å være ute blant høytrykkskompressorer og store eksportpumper. Da har jeg iallefall hørselsvern. Kan liksom ikke dra frem de når jeg sitter rundt bordet. Normalt så går støynivået ned når ungene er blitt vant til å se meg igjen, og alle har fått fortalt sine små og store opplevelser og tanker. Inklusiv mannen.

Derfor ble det bilde fra nyttårsaften i stedet. Julebukk. Nyttårsbukk i Bergen. Pussige greier, dette - man stormer ned dørene til naboene og får tonnevis med snop. Etter en heller falsk sang. Kanskje akkompagnert av en trompet som har frosset fast. Og deretter aktivitetesnivået som man kan forvente etter et halvt kilo med rent sukker.

Men søte er de, det kan jeg være enige i. Nyttårsbukkene. Denne gangen som den onde i Spiderman.

2 kommentarer:

ElinSire sa...

Skikkelig tøffing!!

Ble litt lettet da jeg så kommentar fra deg hos meg...puh...hihi ;) Joda, jeg ble litt bekymret for at ikke alt var bra, men skjønte jo også at det sannsynligvis var travle timer etter at du kom hjem.

Jaja...

Evami sa...

Hærlig,og denne edderkoppen hadde nok fått godter hos meg også!
Vi har ingen tradisjon for jule/nyttårsbukk i TRondheim!