torsdag 7. januar 2010

7. januar - Med lovnad om vår

Det er aldeles ikke mye her som minner om vår enda. Faktisk har jeg sjelden vært så langt unna å tenke vår. For ikke å snakke om sommer. Sol som varmer. Bier som surrer. Blomsterduft. Sand mellom tærne. Sitte på verandaen og nyte et glass hvitvin mens en ser sola som går ned klokken halv elleve om kvelden. Nå ser jeg ikke solen fra verandaen engang...

Jeg klager ikke - dette her er mye bedre enn det typiske bergensværet med sludd, regn, storm, regn igjen. Men det været minner mer om våren.

I morgen reiser vi til Geilo. 27 kalde er det meldt på lørdag. Midt på dagen. Og vi skal kjøre ski. Jeg pakker ned alt vi har av ullklær, varme halser og polvotter. Og redningen er nær; jeg fant gubben sin balaklava fra tiden i forsvaret. Finlandshette på godt norsk. Sånn som jeg forbinder med grove ran. Eller jæklig kaldt. Må huske å ta bilde av gubben med den på.

Med sånne perspektiver er det godt å se noe som med veldig livlig fantasi kan minne om vår. Selv om de er fullstendig uttørket og gjennomfrosne...


14 kommentarer:

Dagrun sa...

Nydelig bilde dette. Trives du med det nye kameraet? Hvilke objektiver har du til det eg.?

Geilo høres perfekt ut for denne helga. Håper sola treffer dere så det ikke blir alt for kaldt. Masse god tur!

(Da vi bodde i Bergen, var vi en del på Geilo, veldig flott vinterutfartsted, virkelig.)

Heidi sa...

Vakkert bilde!!! - as always...
Så kjekt med Geilotur, men herlighet hvor kaldt med nesten 30 minus! Jeg skal til Oslo i helgen og blir helt stresset for hva jeg skal pakke ned:) Det går helst bra! Kos dere masse, og ikke vær ute for lenge av gangen da! Og du? Det med fototur høres veldig koselig ut, det skulle vi gjort en dag! Klem H

Anne sa...

Geilo ja :-) så flott, produser kvalitetstid for fulle mugger!! -27 grader her i dag også faktisk, og ja, det er kaldt, og hvordan en kan renne på ski i dette været, ja vær nå forsiktig, bruk vettet og lov meg ikke å sette helsa på spill!!!

Å klart må du gi meg menge hint om hva den foto boka heter ja, for den må jo være å få kjøpt i trøndelagen også vel.

Kos deg nå stort, men huf, ikkr forfrys hverken mann eller barn, lov lov lov!!

Varm klem herfra

pepperkverna sa...

Nydelig bilde! Og gode tanker om vår......

Turid sa...

Hei og godmorgen, nydelig bilde du har tatt. Det minner om vår, men jeg aner jo at det er kaldt hos deg også.

Og så skal du på slalomtur akkurat denne helga. Pass godt på dere selv. Kanskje det blir noen fine bilder ut av turen ;-)
Turid

Torilpia sa...

Det ble jo stilig det bildet der. Og ja - jeg ser lovnaden jeg :o) Med litt sol i snøen blir det litt sånn påskestemning over det. Påske er vel vår - sant vel :o)

Geilo hørtes kaldt ut .. brr .. vi har heldigvis fått ni grader varmere vær her nå - bare -20 nå :o) Barnehagen er fortsatt stengt pga kulden .. men jentungen er såre fornøyd som får lov til å være hjemme og spise julepynt .. (pepperkakehjerter) :o)

God tur til dere - kos dere masse :o) God helg - klem!

Tone sa...

Nydelig bilde!
Ja, vi får nyte vinteren når den for engang skyld er her hos oss på dette viset:-) Og vi vet jo at etter vinterer så kommer våren! ÅÅååå som jeg ser frem til våren! Kjenner det kribler i kroppen etter å ta de første vårbildene :-)
Ha en flott tur til Geilo, og en riktig god helg!

NL sa...

Så vakkert vinterbilde! Hvordan liker du å skyte med det nye kameraet ditt?

Håper dere får en deilig tur til Geilo, og at du deler bilder med oss etterpå.

VALKYRIEN sa...

Nydelig med litt vårstemning! Og som du sier: det er langt unna til vår! Har ennå de - 30.5 jeg opplevde i nyttåret i kroppen! Men - kulde kan jo være vakkert, og de bildene lenger ned av isskulpturer er lekre!

Angående bildet mitt: oppskriften er såre enkel: fyll en liten plaspose med is, legg den ut i kulda - fjern posen når alt er frosset - og vips! Frem kommer det lekre bobler og isnåler! Må jo foreta seg noe inne - når det er for kaldt ute! :)

Ha en fin helg på Geilo - og pass godt på kinnene i kulda! Man glemmer ofte dem....

happy in pink sa...

vakkert bilde:) og Geilo hørtes MEGET kaldt ut...jeg holder seriøst på å fryse ræva av meg her i minus 16!!! men jeg regner med dere har fornuftig og riktig bekledning nær dere skal ut å prøve skia;)
kos dere masse ihvertfall...og ja, mitt forsøk på å spise sunt, har nok med alderen å gjøre...eller kanskje heller alderstillegget;)

ønsker dere en kald og flott opplevelse...klemmer fra tara:)))

Evami sa...

Kan fantasere om vår nå jeg ser dette bildet ja:) Nydelig:)

Geilo og -27 høres kaldt ut! Vi skulle til Åre forrige helg,men avlyste det pga kulda! Pass på dere selv:)

Så at du hadde anbefalt ei fotobok for Anne,hvilken er det? JEg trenger tips,er så dårlig på å lete på egenhånd,og suger til meg det jeg ser andre finner! TRenger å lære litt mer om lukkertid og blender... Og hvordan ting fungerer,rett og slett....

Kos dere på Geilo:) Klem Eva

Irene sa...

Gratulerer med nytt kamera! Er det ikke moro? Jeg er ikke den som liker å lese instruksjonsbøker, med ett stort unntak. Kameraet sitt! Har tittet litt på bildene i bloggen din, mange flotte! Har lyst til å følge den videre så jeg har tillatt meg å legge deg til blogglisten min.
Håper du får en flott helg på Geilo!

ElinSire sa...

Hei du :) Ser ut som du har blitt veldig godvenn med det nye kameraet ditt! Fantastiske bilder du legger ut både her og i det forrige innlegget ditt :) Nydelig stemning og sola som skinner igjennom trærne -vakkert!

Har vært litt fraværende denne uka. Mye å gjøre på jobb, og da blir jeg litt "laber" om kvelden. Jaja, men jeg glimter til innimellom ;)

Håper dere har en flott helg på Geilo! Sikkert fantastisk, og jeg misunner deg alle de fotomotivene du kommer borti på turen. Gleder meg til å se bilder :)
Fordelen er at jeg ikke trenger å sende klemmen så langt denne gangen ;) "Bare" til Geilo -hehe :D

Lene sa...

Bildet ditt minner iallefall om at der ligger en ny vår og venter, der under snøen :) Nyydelig knipset :)

Håper dere har ei god helg på Geilo - og ikke fryser rumpa av dere :)