mandag 4. januar 2010

4. januar - og så øver vi oss videre

Akkurat nå befinner jeg meg sånn overalt med fotograferingen. Macro. Portrett. Landskap. Action. Mat. Men mangler produkt- og dyrefotografering. Heldigvis. Forsøker å finne noe å standardisere på, noe som jeg kan utvikle videre. Men alt virker å artig - så spennende å prøve. Så da blir det litt her og litt der, og lite av noe som helst. Sånn har jeg alltid vært - måtte prøve både håndball, fotball, basket, friidrett, turn, volleyball - alt på samme tid. Ble jeg flink i noe? Nei. Fortsatte jeg med noe? Nei. At jeg klarte å holde kursen under studiene er nok ikke min fortjeneste - jeg fulgte bare med strømmen. Dersom man spesialiserer seg kan det jo hende at man går glipp av noe annet?!?

Så hva burde da mitt nyttårsforsett bli? Spesialisere meg innen en eller annen genre med fotografering? Lære photoshop? Jeg har iallefall kommet så langt at jeg vil lære mer om fotografering. OG har derfor kjøpt CreativeTechs' Digital Photography Course. Ikke det at jeg tror man kan lese seg frem til å bli en flink fotograf, ei heller se på videosnutter og så løse koden. Men det gir inspirasjon. Det gir 'aha' opplevelser. Og det gir lyst til å gå ut og fotografere. Og med mulighet til å bruke morgenlyset - og formiddagen - er jeg totalt på den grønne gren. Så da gjør det vel ingen ting om jeg ikke helt vet hvilke genre jeg skal slå til på. Generalister er det alltid bruk for. Tror jeg. Håper jeg.

Det jeg har funnet ut i dag, er at macro-fotografering krever mye tålmodighet. Stødig hånd. Godt stativ. Og godt syn...


7 kommentarer:

Evami sa...

Hvem sier at man behøver spesialisere seg da?! JEg har lyst til å bli bedre på alt,og ønsker å ha tid til å ta et fotokurs.Men det er ikke forenelig med arbeidstider og familie pr i dag! Men det er gøy å skru,dille og prøve seg fram:)

Macrobildet her var jo kjempefint:)SPennede med fotokurs på nettet,du får fortelle om det er noe å lære på det.

Sov godt:) Klem Eva

Heidi Merethe Klingsheim sa...

Fint macrobilde! :)
Jeg har en forkjærlighet for å fotografere mennesker. Men jeg har også vært innom mange forskjellige genre. Tror det er lurt jeg! Lurt og lærerikt, berikende og god trening for øyet! Det er jo det viktigste: å trene opp øynene til å se! Skal bli spennende å se hvor bildene tar deg hen i dette året!! :)

Turid sa...

Hei, vet ikke om jeg har fått ønsket deg et godt nyttår, uansett så gjør jeg det nå. Ønsker deg og dine et riktig godt nyttår.

Så spennende tanker du har om fotografering og livet generelt. Kjenner meg litt igjen, er også på søken etter en spesialisering. I arbeidslivet har jeg hoppet mye, og er blitt kalt en "potet" eller "et sort skjørt". Ser at jeg bør finne en retning både med håndarbeid og jobb.

Tenker at å lytte og ta hensyn til magefølelse, hva som gir glede og spenning vil gi noen retninger. Men så er det det med å virkelig få til å kjenne etter. Jeg ønsker deg lykke til i din prosess, og søken etter kunnskap vil jo uansett aldri være bortkastet.

Masse hilsen Turid

Dagrun sa...

Det er så sant så sant.
Flott snømacro dette. Fine linjer (er det nye kameraet? Hvilke objektiv har du til det?

Jeg hopper fra genre til genre selv, men jeg har en forkjærlig fot macro. Det har jeg faktisk, samme hvor nerdete det er... Det er lenge siden jeg virkelig har "fått til" et macrobilde som jeg har tenkt meg frem til nå. Har ikke tid, og oftest knipser jeg mere det som kommer på min vei.

Inspirasjon er en god ting i alle fall.

Anne sa...

...og jeg er på jakt etter en vettug fotoklubb faktisk :-) spørsmålet er bare hvor langt man må reise... til Trondheim kanskje, og det er faktisk ganske så overkommelig ja.

Du :-)) derimot trenger vel intet som Eva sier. SÅ!!! dyktig atte..., vi andre blir jo sittende her å sikle i tastaturet av missunnelse jo.

Torilpia sa...

Bildet var flott :o)

Du har veldig rett ifht syn når det kommer til å ta bra bilder. Jeg har innsett at jeg har for dårlig syn til at jeg klarer å bruke manuell fokus - og da blir det ikke fullt så mange fine bilder nei .. ikke er kameraet mitt så bra som jeg hadde håpet heller .. men men .. man kan ikke regne med å få til alt .. hehe ..

Tror du har myyye større sjans til å få til dette enn meg. Ha en flott tirsdag - klem :o)

Vissarah sa...

Kurset du har kjøpt er kjempe bra!! Jeg var med på det når det gikk live på nettet. Bare å glede seg, masse flotte tips og bilder.