onsdag 27. januar 2010

27. januar - En liten oppmuntring

Denne blomsterbuketten fikk jeg av Natalie. Bare fordi jeg reddet klassetimen hennes dagen etter. Jeg gjorde ikke annet enn å låne henne en film jeg hadde i hyllen. Aldeles ikke noe stort offer eller gest fra min side. Jeg var bare glad jeg kunne hjelpe.

Som takk kom hun med denne. Aldeles ikke nødvendig, sa jeg. Ikke noe stort offer eller gest fra hennes side heller, sa hun. Men å! som det varmet! Og spesielt i dag. Dagen før utreise. Da er ikke dagene så veldig lyse lenger. Jeg gruer meg for å være 14 dager borte fra ungene. 14 kalde netter borte fra gubben. Verdens flotteste jobb, ja, det signerer jeg. Men jeg savner alle hjemme allerede. Før jeg har reist ut. Men slik er det hver gang jeg skal på jobb. Og jeg vet at når jeg setter foten på helidekk så er det kun jobb. Og 14 dager fyker avgårde.

Jeg merker det på Lars-Erik også. Han har ikke vært i humør i dag. Gruer seg for i morgen, sier han. Han klarer seg utmerket uten meg. Ungene også. Men det er rart med det - vi er vant til å være alle sammen. Uansett. Og det blir mer arbeid alene. Selvfølgelig! Denne gangen har jeg gjort en ekstra innsats for at han skal få det enda lettere. 8 brød står nybakte på benken og skal bare puttes i fryseren. Middagsforslag er hengt opp på kjøleskapet for 14 dager fremover. Og hovedingrediensene er kjøpt inn og lagt i fryseren. Ikke den som står nede i kjelleren, men den som er på kjøkkenet.

Jeg skjemmer han bort, jeg vet det. Men det gjør godt i hjertet mitt å gjøre sånne ting. Fordi jeg vet han setter pris på det. Akkurat sånn jeg satte pris på buketten med tulipaner fra Natalie. Det er ikke alltid så mye som trengs for å gjøre dagen lysere og vakrere.13 kommentarer:

Anki sa...

Så herlig! Skjønner du jobber offshore, og har full forståelse for at 14 dager borte fra mann og barn er lenge, for deg som for de.
Men som du sier, 14 dager fyker av gårde, og du har jo tydeligvis gjort alt klart til ham som skal stelle hjemme.

Ønsker deg en god tur på jobb, og til han som skal stelle hjemme ; Dette greier han fint!

Klem fra meg!

Anne sa...

Å ja, du skal `dit` igjen allerede, som tiden flyr da jente synes jammen ikke det er lenge siden du kom hjem jeg :-0

Savn, du vet!! det er et privilegum å kjenne savn, for det betyr faktisk at en har det jæv... bra det sjø.
Unnslyld språkbruken ja, men faktisk for å understreke den viktige følelsen en kjenner på. Savn, betyr at noe er virkelig bra, og det er jo i grunn utrolig godt også.

Blomster er alltid kjekt, og sannerlig, uansett så liten gest en gjør er det godt at det blir satt pris på også. Mer enn nok av de som bare tar slike ting som en stor selvfølge skal jeg si deg.

Datakurs her i dag, puh, en dag ved en skjerm??? en undrer hvordan en skal komme seg igjennom den men skitt au, får se ut gjennom vinduet da...

Å ja, regn har gått over til snø, jippi!!!

Varm klem en tidlig morgen.

Torilpia sa...

Så snill du er med familien din :o) Godt for dem og godt for deg .. :o)

Det verste med å reise er avskjeden .. så går dagene en for en .. til man plutselig er hjemme igjen :o)

Ha en fin jobbe-periode!!

Klem fra Toril!

Heidi Merethe Klingsheim sa...

Skjønner det må være tungt å reise, og at du gruer deg! Men jeg er IMPONERT over brødbakingen din!! :) Det er liksom "level 2" innen husmorfaget! LOL!! Skulle mange ganger ønske jeg bakte brød selv, men det blir liksom aldri! Jeg er egentlig ikke så god på gjærbakst, og det er jo dumt med 3 bolle-elskende unger!!:)
Så flink du er som lager middagsliste, det må jo være ekstra kjekt for de hjemme, da er du liksom "litt der" selv om du er på jobb! :)
Kos deg med blomstene! :)

PS: ang enkeltmannsforetaket: har du mailadr? Så kan jeg heller maile deg?

Ida sa...

En nydelig måte å vise takknemlighet på. Og en fin glede å motta. :)
Flotte bilder.

GOD TUR ut!

Hege sa...

Offshorejobbing er nok ikke for alle tror jeg - men det må være litt godt også? Får den tiden man er hjemme har man jo veldig god tid igjen. Blir på en måte klumper med fri og klumper med jobb!

God tur ut iallfall!

Isa sa...

Åå, så snill du er mot mannen din da!
Tenk om alle hadde vært sånn, da hadde vi levd i en god verden da.

KRISTIN sa...

Så sant så sant...Ikke så mye som skal til. Du får ha lykke til med utreise. En liten utfordring til deg inne hos meg.

God tur!! : )

Turid sa...

Så hyggelig med en blomsterbukett. Blomster varmer hjertet og er vakkert for øyet!

Ønsker deg noen gode jobbeuker. Forstår godt at du ordner litt for dem som skal være hjemme. Og hjemmelagde brød, du er dyktig!

Masse hilsen Turid

happy in pink sa...

hei arya gidder du å kjøre til butikken kiwi nednes å kjøpe first price fiskekaker okei hilsen tuisped og mikael og mamma og pappa og daniel og mor og far og onkel geir og onkel trond

happy in pink sa...

hei anne å ja du skal dit igjen allerede som tiden flyr da jente synes jammen ikke det er lenge siden du kom hjem jeg :-0 okei hilsen unation og mikael og mamma og pappa og daniel og mor og far og onkel geir og trondljgtj,fhkjhkdjhdrkjgh

happy in pink sa...

hei arya gidder du å kjøre til elkjøp å kjøpe en vaskemaskin og tørketrommel okei hilsen stsmol og mikael og mamma og pappa og daniel og mor og far og onkel geir og onkel trond

Heidi sa...

Åå, jeg skjønner det er tungt rett før du skal dra. Akkurat det å forberede seg på avskjeden blir man sikkert aldri vant til! Du er snill med mannen din, og det blir det vel snille menn av også?:) Ellers skulle jeg hilse fra Ole-Henrik i går. Jeg fortalte at jeg kjente deg herfra og at han skal takke deg for at jeg og Tonje (Foreverlove)var på kurset:) Og jeg takker deg også, jeg synes det var veldig kjekt! Artig å få litt teknisk kunnskap....men herlighet så mye det er å huske på! Fototreff i Bergen hadde vært utrolig gøy, det må vi fikse! Kanskje neste gang du er hjemme allerede? Jippi, gleder meg! God tur, heldigvis reiser du ikke fra bloggen:) Klem Heidi