tirsdag 12. januar 2010

12. januar - Dermed over til panorama

Siden mitt forrige innlegg var om panorering (og det minner jo navnemessig om panorama...) - og min navnesøster Gry's Bilder nettopp hadde et fantastisk panorama-bilde på bloggen sin, samt selvfølgelig - Annes flotte info om blåtimen i går - var veien ikke lang til litt opp i feltet her for utsiktsfotografering i dag. I selveste blåtimen. Litt sen blåtime, kanskje. Og med masse prøving og feiling ble det nok helt på slutten av blåtimen. Kanskje ikke innenfor timen i det hele tatt.

Åkke som. Det ble panorama-bilde. Ut av 4 stk bilder. Men aldeles ikke ved hjelp av Photoshop sin Photomerge. Den funket selvfølgelig ikke. Bildene må overlappe med minst 40 %! leste jeg på nettet da alt strandet. Dermed ble det merging på egenhånd. Og selv om jeg hadde skutt med manuell fokus og manuelle innstillinger var ikke fargene lik! Ikke skjønner jeg hvorfor... Kameraet var innstilt på spotmåling, men det skulle vel ikke ha noe å si så lenge jeg hadde manuell blender og lukker. Kanskje det var vingnettering? Burde ikke være det med 100 mm min, men... Ble iallefall utfordret i PS - masker, curves, color blend, hue/saturation.

Uansett - det er flott i Fjorden en kald januarkveld!
10 kommentarer:

Heidi Merethe Klingsheim sa...

WoW!! Sååå flott! har du satt det sammen av flere bilder?? Kult!!

Nydelig lys og komponering!

happy in pink sa...

du store!!! nå ble jeg VIRKELIG imponert:O
jeg har jo sett det i blader og sånn, men tenkt at det der er ALTFOR vanskelig for meg!!! det skal jeg ALDRI prøve meg på;)
det ble fantastisk flott...jeg er bare veldig, veldig imponert...:) wow altså!!!
nå håper jeg bare at Turi koser seg med mamma i dag, og at hun snart blir bedre...såååå viktig det med søsknene til disse barna våre...de kan komme litt i bakgrunnen noen ganger, ja:( men sånn jeg ser det så får de også med seg noe i bagasjen som kanskje ikke alle andre får:) skjønner?
nå skal jeg på jobb...
ha en fiiin dag:)
klem ...

Eirin sa...

Takk for gode fototips i dag også. Så tøft at du deler!
Lykke til med kjellerprosjektet ditt, det oppleves nok som uendelig, ja. ;-) Koselig at du tok tid til å være inne hos meg før du gikk i gang.
Ha en god dag på alle måter, klem fra Eirin

Irene sa...

Så flott det ble .... hvis du ikke hadde skrevet om det, så hadde jeg ikke tenkt at det var bilder som var satt sammen ..... godt jobba!

Torilpia sa...

Veldig bra bilde :o) Blir helt satt ut av alt du kan om fotografering .. for en tålmodighet du må ha menneske :o)

Skal jeg prøve å sette meg inn i forskjellige teknikker må jeg gjøre det med bittesmå skritt tror jeg .. hvis ikke blir jeg veeeldig svett etterhvert .. hihi ..

Og den panning teknikken var råtøff .. :o)

Ha en super onsdag - klemmer!

Evami sa...

Så utrolig stilig bilde:) Imponert jeg,for redigering har jeg ikke peiling på! Og med dette flotte resultatet. Og tålmodig det må du være:)
Her er det perfekt fotovær,tåke og rimfrost,alldeles nydelig.Men minsten er syk og mamma´n må være inne.Men sitter i vinsuet og nyter synet av alt det vakre:) Ha en flott kveld:) Klem Eva

Anne sa...

Å hæle dussan så flott!!og ikke minst for en sinnsyk til utsikt da gitt :-)

Hør litt med Rune hvaordan han gjør det da med slike panoramabilder??? leste jo her inne går, eller var det forgårs at han brukte et litt spesiellt program til slike ting...?

Ha nå en kjekk dag snuppa.

maybe*mej sa...

otroligt vilken utsikt. Jättevackert. Tack för fototipsen. =)

maybe*mej sa...

tack för dina snälla ord hos mig =)

Anne sa...

Virkelig et flott bilde altså!!!
En dag blir kanskje jeg like flink til dette med bilder og, men det er nok ei stund til enda:)
Takker for kommentar på bloggen min:)
Angående det med problemer med reidgeringsprogrammet mitt så bruker jeg Photoshop Elements 7,(ikke så veldig avansert med andre ord) men det nekter å ta imot Rawfiler fra 50d;( stiller jeg kameraet til å ta JPEGbilder så går overføringen smertefritt. Prøvde å laste ned diverse fra både Canon og Photoshop Elements, men uten å lykkes. Da jeg lastet ned en demoversjon av Elements 8 så går alt som på skinner:) typisk..Men nå er ikke jeg verdens smarteste når det gjelder data så det er godt mulig at det er hos meg feilen ligger...(kanskje mest trolig)...hihi!!
Ha en riktig fin helg ,så skal jeg lese litt mer på bloggen din, for her var det mye lærerikt:D