mandag 18. januar 2010

Reflektor - eller ikke.

Jeg har innsett etterhvert at jeg er ganske så materialistisk av meg. Ikke når det gjelder pynt og stæsj til hjemmet, riktignok, der har jeg ikke noen evner whatsoever. Men for eksempel når jeg nå har falt så grundig for fotografering - da ser jeg at min 'må-ha-ting' og 'trenger-virkelig-dette'-behov slår igjennom. Jeg har ikke tatt helt, helt av, men samlingen kommer nok til å bli nokså omfattende etterhvert, tror jeg.

Reflektor er noe jeg selvfølgelig har skaffet meg. Gull. Sølv. Hvit. Svart. Og gjennomskinnelig. I ett.Selv om jeg hadde fått vite at enkelte typer paraplyer med sølv innvendig duger vel så bra...

Men har jeg fått brukt den? Tja. Har hatt den oppslått noen ganger. Men det fulgte jo ikke med noe festeanordning. Og denne er sirkulær. Så setter jeg den ned med støtte mot noe så triller den garantert avgårde. Eller sklir ned. Og jeg har liksom ikke kommet dit at jeg spør noen om hjelp enda. Så stativ blir sikkert det neste jeg må ha...

Men funker reflektoren? Jeg visste ikke - så iallefall ikke noe umiddelbar bedring av bildene ved bruk. Så for å få skikkelig testet den prøvde jeg den med nærfotografering. Masse naturlig lys fra venstresiden (og rett bakfra motivet). Kjøkkenlys på høyresiden. Og ja - det ER forskjell. Mer enn jeg hadde forventet.

Uten reflektor                                                                  Med reflektorSå da blir det å finne ut hvordan jeg skal bruke reflektoren fremover...

Begge bildene over er SOOC. Her er den redigerte versjonen:


Egentlig så trenger jeg vel ikke reflektor så lenge jeg har Photoshop. Eller gjør jeg??


17 kommentarer:

Charlotte - FO² sa...

Åja, jeg har den samme reflektoren som du har... jeg er superfornøyd med min... bare vent du kommer til å få glede av den. På mennesker, på sommeren. Elsker min :)

Dagrun sa...

Hva koster dette lille vidunderet da? Jeg har ikke sånt.. egentlig mer av ren latskap. Innbiller meg at det blir "et bal" å ta bilder, så omvend meg gjerne.

(Jeg skal skjerpe meg mhp. stativ også nå, nemlig)

Fro sa...

Det er veldig praktisk å ha reflektor bl.a. når du skal ta portretter utendørs (spesielt sommerstid). Da bruker du den til å dempe skarpe skygger og kontraster i ansiktene - enten ved hjelp av sollys eller ekstern blitz.

Jeg har to studiolamper med hvit studiobakgrunn, og bruker den noe der også for å dempe skygger.

Klem

Evami sa...

Så gøy å se forskjellen med o guten reflektor.
JEg er så grønn på det,men wow...
Så spennede å skulle på fotokurs til sommeren:) Det er ikke egoistisk i det hele tatt! Det er en investering i seg selv,og man trenger det! FÅ påfyll for å gi familien mer!

Ha en fin kveld:) KLem Eva

Anne sa...

Sier vel det samme som Dagrun her, er litt lett påvirkelig ja :-)
Men `bal` sier jeg også ja????? og blir sikkert både en `pest og en plage` for mine omgivelser sikkert.
Ja, ja, blomstene bryr seg neppe, men noen her irriterer seg vel nok allikevel over den linsa de får stikket opp i fjeset.

Å du!!! tusen tusne hjertelig takk for invitasjon ja, tenk det da du, så glad jeg ble bare av forslaget ditt om det fotkrurset :-) ble rent rørt jeg gitt. Men så er det nå den jobe da vet du, som en er så avhengig av, å klarer neppe forestille meg at St. Olav gir meg fri meg lønn til slike utskeielser disse sparetider :-(( ikke for det, har jo knipsa litt på det huset også.

Du, foressten, har du vidvinkel linse, i så fall erfaringer?? har så lyst på sjø...

Klem i kvelden til en venn

Silje sa...

Hei!! Takk for kommentaren! <3 Jeg har tittet litt nedover siden din nå...fy søren så FLINK du er til å ta bilder blitt! DU er en inspirasjon! Håper du har det hyggelig hjemme sammen med familien din nå:-) Stor klem

happy in pink sa...

det er den samme som min beryktede...ikke mye jeg har brukt den, gitt;) men jeg har jo lagt merke til at den har stor effekt...det ser jeg jo på bildene dine her også! får se til sommeren om jeg kan få eksperimentert litt;)
ja...det er vinduet som gir det vakre lyset...tremgte nesten ikke redigering i det hele tatt;) han liker nemlig å bade i mørket, med lyset av...og med persienna nede...for jeg drar tv'n til døra og så ser han på Milo eller Rampete robin mens han bader;) litt spesielt, I know!!! men så bare gløtta jeg litt på oersienna, så flomma jo vinterlyset inn...er det rart vi elsker naturlig lys???
har lest alt du skrev om merking av bildene...gi beskjed hvis du kommer over en bankers metode...enn så lenge legger jeg vannmerket sånn som du ser...får meg ikke til å klistre det rett over ansiktet...da kunne jeg likså godt latt vær å legge ut bildet, syns jeg:)
mikael sover nå, men urolig, så jeg holder meg i nærheten...hønemor vet du;)))
lykke til med reflektoren...gode tips mottas med takk!
ha en fin kveld vennen...

maybe*mej sa...

o ja ja ja... jag vill med köpa en sån reflektor.. Har sett att de har kostat ca 900 kr i svenska pengar... det blir ju trots allt mkt bättre då man har dem. =) Visst är det typiskt då man är sugen på att skriva upp det barnen säger så säger de inget roligt alls... fniss. Ha det bäst.

Torilpia sa...

Flotte bilder ble det nå i alle fall .. :o) Får assosiasjoner til Tara (Happy in pink) når jeg leser om reflektorer .. du får se hvordan det gikk med hennes utflukter .. :o)

Ha en fortsatt flott uke!

Hege sa...

Jeg har også den samme - og jeg synes den har stor effekt. Så jeg tror du vil bli glad i den!

Jeg kjøpt på Ebay, for 60-70 kr forresten. En billig investering. Den var litt stor da....

Hege sa...

Jeg har også den samme - og jeg synes den har stor effekt. Så jeg tror du vil bli glad i den!

Jeg kjøpt på Ebay, for 60-70 kr forresten. En billig investering. Den var litt stor da....

Fro sa...

Blitzene/lampene er av merket Hensel og heter eFlash. Den ene er med paraply- reflektor (avtagbar), den andre uten. De kan enten kobles til kameraet og benyttes som blitz, eller settes på som lamper/lyskilder.

Bildet jeg har liggende i venstre kant på bloggen min - av eldstemann - er tatt med dette utstyret.

Siw Aina sa...

Ja takk, begge deler tenker jeg vi sier :)
Bør vel skaffe meg en jeg også, som er så kjedelig at jeg kun tar bilder av barnas ansikter. men når Noah kommer til verden, ja da du, da blir det helfigurbilder tenker jeg *knegg*

NL sa...

Akkurat lik reflektor som jeg har. Har brukt den mest om sommeren for å unngå stygge skygger i ansiktet. Men gullsiden gir utrolig fin glød i ansiktet ved portrett.

Lykke til med eksprimenteringen.

Btw. si ifra om du finner en god festeannordning.

Kjenner meg forresten godt igjen når du forteller om utstyrs freak. Nå som 17-55 2.8 er i hus, er det en feminin fotobag jeg er ute etter ;)

KRISTIN sa...

Hei! HAr lurt på reflektor selv. men har liksom ikke kommet så langt. Kan tenke meg det er gull verdt når man tar bilder ute om sommeren, eller av barn inne i lampelys. Har meldt meg på 40 timers fotokurs på Folkeuniversitetet nå. Tar et kurs nå og et til høsten. Gleder meg skikkelig. Kanskje jeg lærer noe om reflektor da?!

Ha en god dag! Klem!

Anki sa...

Hei, og takk for hyggelig hilsen hos meg. Har kost meg med bloggen din her, og har faktisk lært meg noen trisk. Gleder meg til å gølge deg fremover.

Hilsen Anki

Kine sa...

Nå måtte jeg lese alle de andre kommentarene, noe jeg nesten aldri gjør, men ville se hva slags erfaringer andre hadde. Har lenge lurt på å kjøpe en selv og for under hundrelappen på ebay går det jo an:)

Ser jo på bildene dine har den har en effekt..
Takk for info og kom gjerne med erfaringer du får etterhvert;)