tirsdag 5. januar 2010

5. januar - frost

I det jeg våknet en gang i natt kjente jeg med en gang at i dag kom til å bli en fin dag. Det var iskaldt! Vi ligger med vinduet åpent - og alle tre (Tord inkludert) lå omtrent oppå hverandre for å holde varmen! Men sånn liker vi det - og sånn sover vi best. Imidlertid - jeg bestemte umiddelbart at dagen skulle dedikeres til temaet 'frost' - selv om vi har kommet til tirsdag...

Da ble det makroer igjen! Må innrømme at jeg for tiden har en forkjærlighet for makroer - en helt ny verden åpner seg når jeg kikker inn i 100 mm f/2,8 macro-objektivet mitt. Desidert favoritt-objektivet - selv om jeg er strålende fornøyd med de to andre også! Men som en allrounder - iallefall til det bruket jeg har nå - fungerer 100 mm'eren ypperlig! En gang skal jeg bytte ut denne med IS/L-utgaven, men enn så lenge er jeg mer enn fornøyd med den jeg har.

Og sammen med det nye kameraet så kan jeg ikke si annet enn at det ikke står på utstyret når bildene ikke nødvendigvis blir slik jeg vil ha dem. 7D'en er fantastisk! Er bare novise enda når det gjelder funksjonalitetene, men sakte og sikkert kryper jeg meg gjennom bruksanvisningen (ja, Anne - du har helt rett, jeg NYTER bruksanvisninger :-). Én artig liten detalj jeg har lyst å nevne i forbindelse makro-fotografering; 7D'en har live view. Og med live view følger muligheten til å forstørre opp motivet 10X! Med andre ord - jeg er ikke lengre avhengig av å ha syn som jeg hadde før jeg startet studiene!!! Så by-by linser og briller - vurderer å reinvestere de pengene i noe fotoutstyr istedet :-).

Fortsatt kaldt, fortsatt liggende på magen - og sannsynligvis er jeg samtaletema rundt et par middagsbord i dag. Tror ikke gårdbrukerne i Fjorden er vant til å se jentene liggende på magen i snøen med rumpen høyt i været...

For flere bilder om frost, gå til mandagstema.

21 kommentarer:

Evami sa...

Dte er hutrende kaldt her også! BRR,og jeg får IKKE ligge med vinduet åpent,da er det bare sutring på min kjære om at da kan vi like godt ligge å sove i en Lavvo!

SÅ flotte bildene dine ble,ser jo ut som smykker noen av de... Kan tenke meg at det er spennede å ligge på kne,og faktisk få de bildene en ser for seg! Vanskelig når man har vanlig linse,jeg kan se noe og så blir resultatet noe helt annet siden jeg ikke kommer nærme nok!

Kos dere i kulda:) Klem Eva

happy in pink sa...

for noen flotte kunstverk!!!'lenge siden jeg har brukt macroen nå...håper å få en tur ut i kulda til uka...og da skal macroen bli med...her blir det bare innebilder om dagen...idag tenkte jeg: Hva i all verden skal jeg ta bilde av i dag??? men så fant jeg noe i en skål på stuebordet;) foreløpig elsker jeg 365-prosjektet mitt...det tvinger meg til å ta fram kameraet når jeg vanligvis ikke hadde giddet:D men du er jo enda flinkere da...som skriver så mye i tillegg;) en glede å følge deg:)))
ha en deilig aften...klem fra tara:)

Heidi sa...

Helt fantastiske bilder! Hihi...synes jeg ser deg. Men alt for kunsten, sant? Er så misunnelig på macroen din, MÅ ha meg et sånt snart! Men den jungelen av objektiver er jo helt til å gå seg vill i! Vet ikke om jeg skal gå for 60 mm, 100 mm,Tamron sitt 90mm eller hva. Jeg har forresten meldt meg på kurs hos Ole Henrik på OKfoto om et par uker:) Gleder meg! Klem H

Hans HB sa...

Flotte macrobilder dette! Skikkelig nært og skarpt! Jeg har en 105mm med VR og 2.8 Nikon som jeg pleier å bruke til macro. Burde bli flinkere til å bruke stativ....Fordelen for SLR som ikke er fullformat er at du får "mer" ut av linsa di...(D7 er vel 1:1.6)

happy in pink sa...

julepynten er rosa, ja...veeeldig fin;)
og det var faktisk AKKURAT det jeg sa til han...hehe...du tok meg på kornet der;)
klem igjen

AnneKa sa...

Så nydelige bilder! Ønsker meg så en macrolinse når eg ser disse bildene. Kaldt over alt idag, minus 15 her ved kysten og 33 inni landet ved Mosjøen.

Anne sa...

Å himmel og hav!! eller snø og frost kanskje man skulle si. Her går du jammen ikke glipp av en eneste ting du, og utrolig så nært du kommer også, ikke til å tro :-) har ennå ikke fått inn i hjernen alle de bokstavene og tallene jeg da, en skjønner du her snakker om noe nært og dyrt ja :-)

Og naboer..., den kjenner jeg meg igjen i du... På vei til å fange en bie på en blomst eller andre rust sprell... Eller jo, jeg skal fortelle det... litt av galskapen her... interiørinteressert du vet, og jeg hadde nå sett i et blad om gamle vindusskodder som var brukt som hode ende til en seng, stilig på gjesterommet kanskje??, tenkte jeg. Inn med annonse i avisa!!! ønskes kjøpt ja!!! Lørdagen kom, annonsensto på trykk, og slike sprell fortelles ikke alle i heimen kan du tro. Langt der i fra. Vel, det var sommer og vi satt på verandan og drakk kaffe, Å se!! sier gubben, noen vil ha skodder, jeg ringer, for har jo noen liggende i bua under verandan her, så er vi nå kvitt dem!!! Herren ringer altså, kommer til sin Fru, og vi hadde den `intelligente` samtalen du over en kanne med kaffe. Ble lang i maske gitt, gubben ja!!! undret hva jeg skulle med skodder???? Kjente jo ikke engang igjen nummeret du vet... Vel, skodder be det nå, jeg vasket og malte hvite, sirlig nøyaktisk som jeg alltid er i grunn, naboen går å titter, ser og smiler. To støk, også den dagen kommer han bortpå plena her og ser... Da når malinga var helt tørr, da gikk jeg nok løs på de skoddene med grovt sandpapir og en grov fil, litt chabby du vet, (uten at den stilen har tatt helt overtaket her :-)) Pussa, gnidde og `ødela`, da du klødde den nabo`n seg noe fryktelig i hodet. Male så nøye, for siden å skure det av på en måte... Uansett, arti at de i nabolaget har oe å prate om også vel, få litt ekstra fart på sine hjerneceller, he he

-20 grader her hos oss i skrivende stund, så kun innendørs på magen jeg ja.

Klem til deg

Kine - Jenta-si sa...

Du skriver så fint synes jeg og her kan man hvertfall ikke klage på fotografen heller.

Fantastiske bilder!!

TurboLotte sa...

Åh så lekkert! Ja jeg er helt novise i kameraets verden. FIkk mitt første speilrefleks til jul.
Macro er superspennende. Får ønske meg en slik linse til bursdagen i sommer. ;-)

KRISTIN sa...

Fantastiske bilder!
Må si jeg er grønn av misunnelse på det nye kameraet ditt. Er de andre objektivene dine kompatibelt med det nye kameraet?

Kos deg videre med kameraet. Jeg drømmer om et slikt jeg også!!

Petunia sa...

Virkelig vakkert:) Det er jo små kunstverk, men når man hutrer og fryser så er det ikke så lett å se det:)
Vi ligger stort sett med viduet oppe vi også, mne nå har jeg lukket det. Det må være grenser!!! Hehe! Men kommer det opp mot null grader igjen, så kommer nok vinduet litt på klem igjen!

Turid sa...

Hei igjen til deg også :-). Så flotte bilder, og spesielt det andre syns jeg var utrolig vakkert. Forstår godt din glede over makrofotografering. Vet at jeg skal skaffe meg ei linse til etterhvert. Men jeg tar små skritt på det området.

Ønsker deg en god kveld.

Malys krok sa...

Jeg fryser, men ville ikke unnvære årstidene, nei sålangt fra. Det jeg skrev er fra en lokal sang, og så fra Halvdan Sivertsen. syns de passet til bildene. Takk for kommentaren! Må si du virkelig har fått flotte bilder, Isen ser jo ut som små kunstverk!
-Margit-

Tone sa...

Kjempeflotte macrobilder! Og jeg er litt misunnelig på alle dere som har den linsen som jeg ikke har... men for all del... jeg unner dere den virkelig, for ellers kunne jeg ikke nøte disse vakre bildene rundt på bloggene :-) Og en dag er det nok min tur :-) Jippi

Torilpia sa...

Dette blir jo kjempeflott jo .. du mestrer macroen veldig bra :o) Jeg vil også ha macro .. :o)

Kos deg denne tirsdagskvelden :o)

ElinSire sa...

Ahh..se så vakker frosten er!! Det er jo de reneste kunstverk du har laget her! Nydelig. Og den istappen med sollyset på...hihi;) jeg trenger vel ikke si at det var favoritten!?
Så moro med nytt kamera! Det er jeg bittelitt misunnelig på...

Jeg er ikke sikker på om jeg har live view på kameraet mitt. Skal få sjekket det. Takk for tipset :)

Ha en fortsatt fin kveld! Vi sitter her i sofaen og koser oss med Prison break 4 på DVD (bortsett fra en liten pause akkurat nå for Greys Anatomy ;)). Ute er det 20 minus og inne brenner det på peisen, koselig :)

Klem over fjellene til deg min venn :)

Nina sa...

Fantastiska bilder! Gillar speciellt andra, med ljusstrålen, snyggt fångat!

Melusine sa...

Fantastisk vakkert!

Anonym sa...

Flotte isbilder.
God fanget...

Marius

Lene sa...

Utrolig vakkert, dette! Hadde blitt perfekte smykker - men akk, så kortvarige :)

Linda S sa...

Så flott blogg, og med så flotte bilder!! Desse var kjempefine :) Eg prøvde å ta bilder av frostkrystaller forrige dagen (la ut bilder i bloggen), men det var ikkje så enkelt..