lørdag 2. januar 2010

2. januar - dæsken, kor kaldt!

Minus 12°C i Bergen! Ikke vet jeg når sist det var så hakkandes, hutrandes kaldt! Tord dro meg med på en kort, kort fototur - Turi så sitt snitt til å stikke inn før hun egentlig kom ut. Men vi hadde det koselig. Lille-gutt som ikke er så liten lenger. Jule-kringlene som vi hadde glemt i fryseren ble mat til både fugl og folk, og fingertuppene til mamma ble både blå og hvite før vi kom oss inn.Mange fine motiv dukker opp - her en 'glassplate' over ei gangbru som var knust, men ikke gått fullstendig i oppløsning. Beskrev akkurat den følelsen av kulde jeg hadde der uteFjorden på vei hjem - frostrøyken drev over vannet og ga en utrolig stemning. Men dæsken døtte kor kaldt det var å ligge i snøen og ta bildet!!


13 kommentarer:

Siw Aina sa...

Jeg tror deg på at det er kaldt å ligge i snøen om dagen, men hva gjør man ikke for et godt motiv ;)
Jeg forsøker meg også på et bilde om dagen igjen, men av ærfaring så vet jeg det kan bli vanskelig å gjennomføre... men pytt sann :))

Anne sa...

Oj sann, jammen kaldt på dine trakter også ja :-), men hva er vel bedre da enn å komme inn i varmen igjen, en varm kopp kakao og litt sjokolade i fast form, men NYE bedre samvittighet også så klart.

Kveldsklem

Heidi sa...

Vanvittig bra bilder!!!!♥ Kaldt ja, vi fyrer og fyrer, men kjenner godt at det er kaldt ute ja. Marie vil ikke gå ut! I går lokket faren henne med og etter 5 minutter sto hun utenfor stuevinduet og ropte "mamma, slipp meg inn"!!! Hehe... vi er ikke så vant til dette her:) Men vakkert ja!♥ Klem H

ElinSire sa...

Ahh..det nederste bildet der var bare vakkert!! Så du har begynt å gjøre som meg, ligge i snøen og ta bilder ;) hihi! Det er verdt det, vet du når man får bilder som dette :)

Koselig med turbilder av lillegutt også, da. Nydelig lys på de bildene.

Jeg kan trøste deg med at her var det minus atten i kveld. Brrr...ja, det var kaldt!!
Var ute tidligere i dag og prøvde å ta noen bilder. Men tror ikke jeg fikk noe særlig bra. Og da blir jeg deppa med én gang vettu og tror jeg har "mistet grepet" fullstendig! huff...

Macro er søren meg ikke helt enkelt, nei. Vanskelig med skikkelig fokus, og jeg ønsker at det skal være krystallklart liksom. Så heeelt fornøyd med de bildene jeg har tatt er jeg vel ikke. Skjerpings til neste gang. Men det ER vanskelig! Er så uendelig opptatt av lyset også vettu, så det blir mye å passe på :)

Nei, nå går skravla her...midt på natta...burde vært i seng, det er jo tilbake til hverdagen på mandag, så kanskje lurt å begynne å tenke på å snu døgnet litt igjen.

Du lurte forresten på blender. På det bildet brukte jeg blender 2.8. Setter den ofte på det, fordi jeg liker at området som er i fokus ikke blir så stort...om du skjønner hva jeg mener. Bruker oftes AV-innstillingen fordi jeg liker å sette blender selv.

Nei, nå må jeg slutte her. Hihi ;) Jada, vet jeg skravler mye!!

God natt min venn :) Nattaklem!

Dagrun sa...

Lungegårdsvann heter det ikke, men nå måtte jeg lete her: Lungårsvann ja, enkelt og greit. Hehe... (bodd i Bergen i 15 år jeg, nemlig;)

Nydelig bilder, er det nyekameraet som er til pers? SÅ flotte altså!

Vi har kjørt gjennom alt fra minus 16 til minus 2 i dag og vel hjemme hadde snille mamma spadd opp inngangen vår, så vi kom oss inn (og bra er det når det er midnatt og en har tre unger i bilen som sover og har kjørt i 12 timer... snill mamma da:)

Dagrun sa...

Hihihi... så bra at du sjekket opp. Da lærte jeg noe på søndagsmorgenen. Har bare hørt Lungård, jeg da.

ps også vet jeg ikke hva du jobber som, men jeg tipper du har bedrevet en eller annen form for forskning eller skrevet et eller annet på et eller annet tidspunkt der du forsvarer dine synspunkter basert på vit.sk.teorier, for du argumenterer som jeg kunne ha gjort det;) En blir litt miljøskadet... Jeg klarer heller ikke å la rødpennen være ute av hodet når jeg leser.

Blabla. Nå er det ut på tur. Dårlig vær her i dag i grunnen, men men.

Evami sa...

Så bra bilder og jeg må si jeg er imponert over at dere æler dere ut på fototur:) Var en snartur ut i går vi også,men kameraet ble inne!
Ser jo at når det meldes 18 speik her til uke,så må jeg ta med meg lameraet og dra til elva,for det er så utrolig mange flotte bilder av kulda fortiden!
Skjønner godt at Turi var inne jeg! Liker IKKE kulda...

Ha en flott søndag:) Her skal vi til mams og paps på 40 års-bryllups middag i dag:) Koselig:) Klem Eva

KRISTIN sa...

Så utrolig fine bilder. Er vestpå selv og kjenner at vinden og kulda tar mer her enn østpå - selv om vi ofte har både 15 minus og mer der.

Kos dere inne i varmen i dag!! Klem!

Eva sa...

Hehe... Jeg ser deg liksom for meg, hutrende i snøen der. Men slik er det når en ser et godt motiv. Flotte bilder!

brumm sa...

Brrr...kjenner jeg fryser langt inni sjelen. For engang skyld er det godt å sitte varmt inne på kontoret......

Bildene dine var som vanlig veldig flotte.

Klem

Heidi Merethe Klingsheim sa...

Flotte bilder, Arya!! Gratulerer med nytt kamera!
Det er verdt noen kalde fingre og frost for å få slike bilder! Vi vestlendinger burde jo gått mann-av-huse, for vinteren kan jo vært slutt ka tid som helst??? Litt plussgrader, så har vi den velkjente "sørpa" med snø - som vi vanligvis har!
Nå kan vi være ute i 2-3 timer, og alle er like tørre på yttertøyet når vi kommer inn igjen! Ju-huuu!!
Nei, vi får knipse fingrene av oss, så lenge vi har noe hvitt her! :) :)

Torilpia sa...

Har lest og lest og lest her nå .. :o) Kaldt har det vært her også .. men akkurat nå tror jeg det er ganske greit. Men det skal visst bli kaldere igjen .. hmm..

Driver å plukker ned litt julepynt nå .. treet forsvant ut døra tidligere i dag og litt etter litt forsvinner vel resten.

Må jo være litt spesielt å feire jul på Nordsjøen .. men som du skrev hadde dere en masse fine stunder også.

Ønsker deg og dine et riktig godt nytt år - klem fra meg :o)

VALKYRIEN sa...

Tror du ikke jeg kjenner meg igjen - det er jo beinkaldt å fly ute med fotapparatet nå! Men man gjør det likevel, ellers får man jo abstinens her! :)

Veldig fine vinterbilder. Bildet av den knyste ruta var kjempestilig!

Ønsker deg et flott og godt nytt år!