lørdag 23. januar 2010

23. januar - Hund, hund og atter hund

Her en dag fikk jeg plutselig vite at min lille datter hadde planlagt at hun skal bli dyrlege når hun blir stor. Som den gode mamma jeg er skal jeg selvfølgelig være med på å støtte henne i dette valget, men ved siden av å være god (!) er jeg også en realistisk mamma. Og en realistisk mamma synes kanskje at en dyrlege ikke bør være redd for dyr... Våre egne katter går greit, men ellers er stort sett alt som krabber, åler, flyr eller går på fire bein nokså skummelt. Synes Turi, og går heller en omvei for å slippe ukjente dyr og vesner.

Men dyrlege skal hun altså bli. Kanskje. Iallefall etter å ha vært noen dager her - min fetter Rune har nemlig Kaisa. Og etter å ha vært i nærheten av Kaisa de siste dagene har Turi inkludert et dyr til i sin toleransekrets.

Men det hjelper kanskje til å bli enda tryggere på andre dyr?

En annen stor ting med å være her er at de har sparkstøttinger! Og etter at det har snødd en del den siste uken er føret for sparking upåklagelig. Iallefall så lenge vi unngår der det er strødd. Det har vi nemlig stiftet bekjenskap med - full bråstopp og gnistføyken fra meiene.

Forøvrig er sparking en ypperlig måte å trimme hunder - og mammaer! - på!
12 kommentarer:

Heidi sa...

Stilige bilder! Liker når du bruker fokuset sånn aktivt og bevisst hele tiden, veldig effektfullt! Og så herlig hun er som har planer allerede:) Tror hun må øve seg litt mer på å omgås dyr da ja:) Marie synes det er utrolig gøy å snakke om dyr og er opptatt av dem, men med en gang vi kommer nær, er hun livredd...hihi...Ha en fortsatt fin helg! Klem Heidi

Fro sa...

Herlige bilder!

Klem

Torilpia sa...

Måtte le da jeg leste dette :o) Hadde lignende situasjon med eldstedatteren da hun var yngre. Hun skulle også bli dyrlege - men var redd for de fleste dyr :o) Nå er hun 17 og har lagt det der på hylla for lenge siden. Hun har veldig til barnetekke - så jeg håper hun satser på ett eller annet i den retning.

Trimming av mammaer ja - jeg har jo spark stående i garasjen - tror ikke den har blitt brukt i år. Mellomstejenta vil GÅ når hun er ute - går mye nesten hver dag - og har gått sammen mye ved hjelp av det. Hun som tidligere sleit med litt overvekt er blitt slank og veltrimmet. Men jeg synes hun kunne tatt med mammaen også :o) For hun trenger det .. hihi ..

Nydelige bilder - ser ut som om dere har kjempefine dager :o)

..

Når det gjelder din kommentar nr 34 - så må jeg si til deg som til Anne - jeg setter like stor pris på den som de første. Det er sjelden jeg få så mange kommentarer som dette. Kommer jeg dit at jeg får så mange kommentarer at jeg ikke "orker" lese dem eller ikke rekker over det - da må jeg heller gjøre som Anne gjorde med den ene bloggen sin. Ta bort kommentarfeltet.
Men dit har jeg ikke kommet enda. Jeg setter utrolig stor pris på kommentarene jeg får - alle sammen - og gleder meg når jeg kan skrive om noe som opptar andre også. Kjedelig å blogge hvis ingen gidder å lese - eller gi noen form for tilbakemelding. Da kan jeg heller delta i diskusjonsforumer og lignende.

Tror jeg må lage et eget innlegg for å gi tilbakemeldinger på alle de flotte kommentarene jeg fikk.

Ha en super søndag .. her skal jeg lage varm drikke til halsen min og finne frem nesesprayen .. dett i desa sjø .. :o)

Vissarah sa...

Kjempe fine bilder!

happy in pink sa...

og for et sjarmerende dyr...så søt, og skikkelig glad i snø ser det ut til;) veldig flotte bilder...og det hjelper jo, som du sier, at hun har blitt trygg på enda et dyr...så hvem vet??? kanskje jenta di blir dyrlege, after all!!!:D høres (og ser) ut til at dere koser dere stort på turen deres...dere må nyte det i lange drag begge to:)
og når det gjelder den ideén du har om meg som lager brun saus og lasagne fra bunnen...jeg er nemlig alle lettvinte løsningers mor!!!
hadde jeg ikke hatt en mann som liker å lage mat, så hadde det vel blitt Fjordland på julaften også;)

kos dere stort...
jeg fikk forresten sove i natt...og M. sov til halv 8!!! hurra!!!!!!
stor klem fra meg:D

Anki sa...

Flotte bilder, og herlige fremtidsplaner :-)
Skjønn jente og en flott hund.
Liker godt fargen på bildene dine, er det pga. filteret?

Klem fra meg!

Lisas hjem og skatter sa...

Flotte bilder :) min lille har sagt at han skulle bli brannmann helt fra han begynte å prate.. og det henger fortsatt i :) han er ikke gamle karen, men det er planlagt til punkt og prikke. Hvem han skal redde og hva han skal ha med seg i brannbilen :) haha!!!
Supert med barn som har drømmer og planer :)

ha en flott dag :)

klem fra Lisa

Kine sa...

Må le litt her jeg sitter;) Hadde den samme drømmen selv da jeg var liten, men den forsvant brått da jeg fikk vite at dyrleger avlivet dyr også! Uff, så lei meg jeg ble...

Nydelige bilder du viser fram her, lyset er veldig bra og vinkler og fokuser liker jeg veldig godt!

Hege sa...

Nydelige og stemningsfulle bilder! :)

Bra med planer for de små - her i gården var poden sååå oppgitt over seg selv en tidlig morgen. "Mamma - jeg klarer ikke å bestemme meg for hva jeg vil bli når jeg blir stor"

Ha en fin søndag!

Anne sa...

Ohoi, som dere har det kost!! en ser jo det i ansiktet på den kjekke jenta :-) og klart dyrlege skal hun bli. Tålte ikke se blod jeg heller, men i dag du, hverdagskost :-)
En venner seg til det meste vettu.

Bildene dine er en stor fryd å se skal du vite, så dyktig med kamera at at en må inn hit for å se hva en skal strekke seg etter.

Søndag kveld, og helga er på hell, hvor blir tiden av??? det sitter nå jeg og funderer over just nu??

Klem til deg kjære venn med håp om at dere har hatt en kjekk jentehelg dere tre.

Anne sa...

Ler og ler ..., for bare må fortelle sjø..., godt hun så det var en hund da!!! For i familien min har vi en litt større tulle ja, var på tur med sin mor, på den andre siden av gata går en litt eldre dame...
"SE!!! mamma, den søte lille hunden" sa hun... Vel... det var en eldre dame dinglende på en Rema pose sjø... og like etter du fikk Sara briller, he he

Heidi Merethe Klingsheim sa...

Hei Arya!
Flotte bilder, ser ut som dere storkoser dere på spark! :) Sikkert god trim ja! :)
Bildet av hundet som er helt snøete er bare deilig!! Så søt den er! :)

He,he! Herlig at Turi vil bli dyrlege, og er skeptisk til dyr! LOL!

Andreas hos oss (5,5 år) er livredd hunder, og vi prøver å få han "kurert".... Men han hadde aldri vært så redd hunder, hvis de som EIER hundene hadde hatt dem i bånd! Han har blitt skremt tre-fire ganger av løshunder! Eierne kommer riktignok rett bak og roper"Den er ikke farlig..." Men hva hjelper det for en redd 5-åring??

Ja,ja, der fikk jeg ut DEN irritasjonen!! He,he!