fredag 15. mai 2009

14. mai - Søt som en vannmelon

Sist jeg var på jobb lovte jeg meg selv en - nei to - ting.

1. Jeg skulle spise mindre karbohydratholdig mat - ikke helt enkelt da jeg ELSKER spaghetti, ris og brød!

2. Jeg skulle være kjempeflink med å sette frem frukt hjemme slik at vi fikk i oss mer av dette.

Det er vel ikke nødvendig å si at den karbohydratfrie kosten sprakk. Det er liksom litt enklere når alternativer blir merket og satt frem. Og gjort delikat. Så jeg slipper å tenke. Jeg har spist like mye spaghetti i denne friperioden som jeg har gjort tidligere. Men i morgen....



Og for frukten sin del? Der var jeg så heldig at jeg landet midt oppi OBS' kampanje på frukt og grønt. Så jeg fylte begge kjøleskapene med alt mulig som er sunt og godt. Og jeg deler opp frukten og setter den frem. Ungene spiser. Leo spiser. Jeg spiser. Så det funket. Veldig godt funket det. Spesielt med vannmelon. Det ELSKER ungene. Og jo søtere jo bedre. Men det er ikke alle vannmelonene som er like gode. Så jeg skal ta meg en tur til nabo Som. Hun er fra Thailand. Og vet akkurat hvordan man skal finne ut hvordan en vannmelon skal være når den er god. Og søt. Og akkurat passe moden. Det har noe med fargen å gjøre. Og lyden når du knipser på melonen. Så i dag skal jeg på butikken og knipse på meloner. Er litt usikker på om jeg skjønner åssen den hule lyden skal være, men jeg skal forsøke.

1 kommentar:

Malys krok sa...

Så flott! da ble det jo som du trodde, dere spiser frukt alle sammen. Jeg spiser alltid et eple for dag og gjerne en appelsin når de er gode. Syns du har så fine barn. Ha det godt og god 17. mai fra Margit.