fredag 6. februar 2009

6. februar - Aketur på Fløyen

Bergen skal ha én ting - i tillegg til mye nedbør og storkjeftede bergensere - byen har et flott turområde! Hvilken annen by i verden kan du ta en bane fra sentrum, i 10 minutter, og så er du rett oppi skauen og fjellet? Og så kan du ta skiene på (så sant det er vinter og snø, selvfølgelig) og gå innover vidden. Eller som i dag, sette deg på akebrettet eller kjelken og ake absolutt HELE veien ned til sentrum igjen. Og da er det ikke kjedelige bakker jeg snakker om! Smale gangveier, men 180° svinger, i et så naturskjønt område at en knapt kan tro det!

Heidi aka Brumm og jeg var perfekte mammaer i dag - barnehagene hadde planleggingsdag, så våre to små håpefulle var uten tilsyn. Så da kastet vi alle andre planer som jobbing på Sandsli (der ble jeg skuffet, gitt...), husvask og sparkling, og istedet tok med oss kakao, kjelker og akebrett. Samt to forventningsfulle gutter. Tror nok ingen av dem egentlig skjønte hva vi skulle gjøre - akebrettet og kjelken hadde de fått til jul, og enda ikke fått brukt. Og på Fløyen har iallefall ikke Tord vært før. Øynene ble tinntallerkener da han skjønte at vi skulle ta 'tog' opp. Drøm nr. 1 til å gå i oppfyllelse... Og deretter kom vi opp i fra slap og plussgrader - Fløyen bød nemlig på et fantastisk vintervær. Et par minusgrader, 25 cm med snø, og noen fantastiske bakker!



Her er Heidi og Krisander i 'vill' fart nedover - det gikk nok tidvis raskere med representantene fra den Offernes'ke familien, men til gjengjeld hadde vi mye mindre kontroll! Og akebrettet var vesentlig mindre å sitte på - så mitt allerede maltrakterte halebein har ikke fått den rekovalens som det trengte...

Men så artig som dette var!!!

2 kommentarer:

Hanne@home sa...

Åhhh, det så megakult ut! Vi skal ut og ake i morgen, men jeg finner ikke bakker som det her i Haugesund

Nomaden sa...

Åh, jeg vil også ake på Fløyen!! *Savner Bergen* snufs... :)