fredag 27. februar 2009

22. februar - eggemaling

Vi har ikke rukket å få så mange tradisjoner hos oss enda. Iallefall ikke slike som opptrer en gang i året. De som blir tradisjon fordi de gjøres oftere har vi - bading hver søndag for eksempel. Det er tradisjon. At begge ungene ender inne hos oss i løpet av natten er tradisjon. Men altså ikke de her som oppstår på grunn av at de har vært gjort over år.

Eggemaling er en av de tradisjonene som vi ikke har fått enda. Men nå har vi startet påskens eggemaling allerede til vinterferien. Så da er det kanskje håp. At eggemaling skal bli tradisjon, mener jeg. Ikke det at jeg er så innmari glad for å blåse det rå egget ut av eggeskallet - det er helt forferdelig. Gir meg trykk i ørene og sus i hodet i flere minutter etterpå. Hullet skal liksom ikke være for stort heller...

Men altså, i år startet vi tidlig. Turi har en aktivitetesbok som hun gjerne vil at vi skal bruke. Og her er det noen flotte bilder av malte egg. Men vannmaling funker IKKE særlig godt på dette. Iallefall ikke dersom eggene ikke tørkes godt mellom hver runde. Selv ikke da går det særlig bra. Tror jeg må avgårde å kjøpe en eller annen type maling. Litt tykkere. Og noe som ikke blir svart når man blander alle fargene sammen. Finnes det?!?

Ingen kommentarer: