tirsdag 10. februar 2009

9. februar - Tigergutt

Ole Brumm og Nasse Nøff. Kloke Ugle og Kristiffer Robin. Lille Ru og Kengu. Sprett og Tussi. Men aller helst Tigergutt. Selv i en alder av 5 år så fasinerer disse figurene. Jeg vet ikke hvor mange ganger som filmene er blitt vist her i huset. Hvor mange ganger vi har sunget 'Her kommer Ole Brumm' - og i det seneste 'med håndgranat i lommen'... Det er et eller annet med disse figurene som fanger unger. Heldigvis at moralen er fremtredende, at Ole Brumm gjerne vil det beste for alle. Det som Ole Brumm gjør er et forbilde. Og da er det greit at han ikke går rundt og terger andre. Finner på fantestreker. Rett og slett er en normal 5-åring.

Vi har vært uten TV i et år. Vi har rett og slett ikke prioritert å få parabolen på plass. Trekke opp alle kablene. Så ungene har klart seg uten. Jeg må nok innrømme at jeg også hadde et visst behov for å få TV'en unna en periode. Turi og Olve var blitt litt vel avhengig av boksen. Det stod på hele tiden dersom jeg ikke var bevisst. Men det har vist seg at det gikk bra uten. Olve er vel den som har savnet den mest under kveldsmåltidene. Kanskje Turi også om morgenene. Men de to minste har hatt filmer. Og de har gått noen ganger. Inklusiv Ole Brumm.

Nå har vi plutselig fått Disney Chanal. Og andre barnekanaler. Og her er det mye å velge i. Takk og lov for at Små Einstein og Ole Brumm fortsatt står høyest på listen. God moral, klassisk musikk og vitebegjær er ikke helt å forakte.

Så kan mamma og pappa sove trygt og godt et par timer lengre om morgenene...

Ingen kommentarer: