mandag 22. juni 2009

20. juni - Ta sjansen, Kaptein Sabeltann!

Da var den store dagen kommet - Ta Sjansen skulle for 8.nde året på rad arrangeres i Lysefjorden. Som vanlig var det Hans og Anette som var i bresjen - takk og lov for initiativtakere og primus motorer! Leo har vært på dugnad et par kvelder - renna, speakers corner og dommertribunen må jo bygges opp! Vi hadde (også som vanlig?) planlagt tregt - jeg håper stadig at en reddende engel skal komme og forbarme seg over akkurat det som jeg har utsatt. Denne gangen båtdekorasjon. Tord hadde som tidligere nevnt bestemt seg for å være selveste kaptein Sabeltann, og båten skulle være den Sorte Dame. Jeg hadde egentlig overbevist han at det var greit å bare stille i kostyme, men så fikk jeg dårlig samvittighet. Ikke helt rettferdig overfor en liten 5-åring som bare har et mål - å få være Kaptein Sabeltann!



Så etter frokost lørdag (sånn ca halv tolv) begynte vi å dekorere båten. Påmelding var kl. 1300, og start kl. 1500. Innimellom der måtte jeg på butikken for å kjøpe 150 pølser med brød - årets sponsor hadde mygget ut i siste liten! - samt vin til kveldens dans... Men stress er noe som familien vår er vant til å takle!

Så da ble det skikkelig sjørøverflagg, malt egenhendig av Turi:



Storebror Olve var Langemann - helt godkjent, selv om ikke alt var slik det egentlig skulle være. Og Turi skulle være Sunniva. Vi har et eller annet sted en Sunniva-kjole, men den fant vi ikke i kaoset...



Kreativiteten er stor blant bygdas innbyggere. Mads og Ola + noen til hadde laget denne skrekkinngytende skapningen. Og det er en båt inni der!



Den gikk tilogmed som et skudd nedover renna:



Og så var det Den Sorte Dames tur. Turi var ikke helt trygg, så hun valgte å stå på land. I år som i fjor...



For de to andre sjørøverne bærer det derimot utfor. Selveste Kaptein Sabeltann har imidlertid fått litt, men bare litt, kalde føtter...



Jeg skjønner han godt, jeg. Det er langt ned til sjøen fra renna. Og farten er stor:



Olve hadde et mål med hele opplegget - han skulle nå bjella så fort som det overhodet var mulig.



Og siden årer ikke er lov å bruke, betyr dette; Kaldt. Salt. Vått.



Mens selveste Kaptein Sabeltann sitter igjen, tørrskodd, om enn en smule fortumlet...



Alt i alt; en flott dag. Selv om det regnet litt innimellom...

Ingen kommentarer: