fredag 19. juni 2009

17. juni - Peon?Jeg er ikke sikkert på hvilken blomst dette er, men det foresvever meg at jeg har sett dem i min mormors hage. En hage som jeg forøvrig angrer bittert på at jeg ikke har tatt bilde av før. I år har nemlig mormor, etter eget sigende, ikke gjort noe som helst. Og det antar jeg er riktig. Med prolaps i ryggen et par måneder før en fyller 90 år så er det begrenset hvor mye hagearbeid en orker.

Men jeg fant disse blomstene hos en blomsterforhandler nedi byen. Og jeg bare falt så fullstendig for dem! De minner meg også om ballblom, iallefall var det navnet på den blomsten som min mor og jeg plukket. Men de var gule. Og mye mindre. Men hver gang vi reiste opp på hytten om sommeren, så stoppet vi på et helt spesielt sted. Langs med veikanten, der stod de. Og de gjorde alltid min mor i så godt humør. Og var hun i godt humør så var iallefall jeg i godt humør.

Peon'en (dersom det er det den heter) gjør meg også i godt humør. Og hun damen i blomsterforretningen spurte sånn forsiktig om hun skulle pakke dem inn som en gave. Ja, sa jeg, de er en gave. Men til meg selv. Da smilte damen også. Og var veldig enig med meg at vi av og til fortjener blomster som gave. Selv om vi må kjøpe dem til oss selv...

2 kommentarer:

relink sa...

Oh yes, det er peoner :-) Jeg har flere stauder i hagen og det er et høydepunkt på året når de spretter ut i blomst og duft. Det er en fryd å ta dem inn i huset, og det er en fryd å ta med avskårne i en bukett når vi skal i selskap. klem R

2søtesmå sa...

Ser du har fått svar! Synes også de er nydelige! Har hatt avskårne peoner i ulike farger på stuebordet siden før 17. mai! Siste bukett måtte gi tapt i går... De dufter sååå godt og er utrolig vakre. Drømmen er peoner i hagen en dag!!