onsdag 3. mars 2010

1. mars - Fritt fall i ferien!

Vinterferie! For meg ensbetydende med følgende: hytte med utedo (innedoen har streiket, tror jeg). Vann hentet fra nærmeste butikk eller smeltet snø i nødsfall. Kaldt om morgenen. Varmt om kvelden. Ild i peisen. Masse snop. Ingen TV, men plenty med film. Kalde, men fornøyde barn. Og god vin til de voksne. Sånn bittelitt i allefall!

Egentlig ingen tilgang til internett heller, men når man har en mann som ikke kan / klarer være fullstendig av nett i en uke så har man plutselig en sånn liten dingseboms som puttes i maskinen. Og vips! har man tilgang til hele blogglandia likevel...

Sol og kaldt. Men mindre snø enn i Bergen. Faktisk! Trodde ikke jeg skulle få oppleve det, men sånn er det iallefall i år. Men det holder til å leke med for ungene. Riktignok er ikke snøen kram så snøhuledrømmen gikk fløyten. Men eldstemann visste råd likevel - sukkersnøen er det beste å hoppe i! Dermed bar det opp på taket for alle mann alle, inklusiv minstemann. Og i fritt fall ned et par korte metre. Til stor glede for alle - spesielt mammarazzien...
Og i det fjerne frister Kvitfjell med nesten folketomme løyper. Helt greit å ha vinterferie en uke etter mesteparten av Norge!!

13 kommentarer:

Heidi Merethe Klingsheim sa...

Herlige bilder!! Slik hytte hadde vi noen påsker da jeg var liten, og minnene sitter godt spikret! Har mer igjen for den slags hyttekos, enn luksushytte med badstu...spør du meg...;)

Takk for koselig kommentar på bloggen min, måtte smile litt når jeg leste den, godt du er engasjert! :) Det varmer når dere bloggvenner gleder dere med meg! Jeg kom over siden til Audrey Woulard ved en ren tilfeldighet, og falt pladask for bildene, lyset, og de herlige klærne. (hun kler på sine kunder, faktisk...)
Siden har jeg fulgt henne, og sett at hun har hatt kurs, og bare tenkt, "det skulle vært jeg som fikk reise...." Kursene hennes blir fulltegnet på 30 minutter, så sjangsen for å bli med var utrolig liten. Men jeg meldte min interesse umiddelbart da hun sa hun tenkte på kurs i London, før datoen var satt, og kanskje det hjalp? Jeg vet ikke, men jeg har fått plass, og er bare overlykkelig, og går helt i min egen lille boble i dag...

Ha en flott ferie videre!

2søtesmå sa...

Så deilig med vinterferie!
Her hadde vi fri med "resten" av Norge og været var kaldt. Vi fikk litt tid til hyttetur den første helga, men da ble det til at vi holdt oss mest innendørs. Kun en liten skitur rundt hytta, og heldigvis er den ikke så stor! ;)

Kos dere videre!

Hege sa...

ÅÅåå - det så utrolig artig ut å hoppe fra taket!!! *blir som barn igjen*

Utrolig klare og flotte bilder du har tatt!
Kos dere med vinterferie!

Anne sa...

Flotte bilder!!
og jeg settes tilbake til "barndommen" igjen når det blir snakk om hopping fra hustak:)
Deilig å ha ferie når den kan brukes på den måten:)
Hadde vinterferie her forrige uke, ble nok ikke noe hytteliv på oss, men vi koste oss her hjemme isteden.
Ha en fortsatt fin kveld, og ferie:)

NL sa...

Stilige bilder fra takhoppig.

Håper dere får en deilig vinterferie med deilig vær med familiekos i fritt fall ;)

Dagrun sa...

Ja, det hørtes perfekt ut. Jeg avspaserte hele forrige uke, nesten i alle fall, og det var utrolig deilig. Takhopping var det imidlertid lite av.

Da vi bodde i Bergen var vi ofte på Geilo, nå blir det andre steder vi drar til... men snø er det da ja.

Heidi {FruFly} sa...

Heeeerlige bilder! Utrolig gøy å hoppe fra taket og enda gøyere å knipse de som gjør det. Kos dere masse min venn! Klem H

Ida sa...

Like gøy som å hoppe i høyet dette, tenker jeg. ;)
Stilige bilder. In motion.
Kos dere resten av ferien!

H.Strøm sa...

Herlig med slik ferie da! Jeg har heller ikke innlagt vann på hytta, ei heller innedo.
Men det er deilig deilig å være der!

-H

happy in pink sa...

høres ut som dere har det HELT fantastisk!!! så deilig det må være å reise på ferie sånn, alle sammen:) trenger jo ikke tv og innedo da???
utrolig stilige bilder av både klatring og hopping:))) det så faktisk dritgøy ut!!! har ikke hoppet fra taket siden jeg var jentunge...og det var jo bare sååå gøy;) og kalde pølser og brus med snø i er gode barndomsminner å ta med seg...det er sånne øyeblikk man kan leve lenge på, ikke sant:)
her er det også vinterferie denne uka...mikael er på sfo...for han takler jo ikke ferier så veldig godt, så dagene går jo sånn noenlunde som vanlig;) når jeg ser ut av vinduet så ser jeg sol, blå himmel og masse hvit snø...det er lykke det også;)
kos dere utrolig mye med resten av ferien!!! NYT!!!
klem fra meg:D

Torilpia sa...

Ja ikke sant .. en går jo og tråkker i folk overalt ellers .. godt å ha stedet litt mer for seg selv .. :o)

Herlige bilder .. :o)

Ha en flott ukeslutt og fortsatt kjempefin ferie. Klemmer!

Turid sa...

Så hyggelig med skikkelig vinterferie på fjellet. Kos dere masse. Klem

Anne sa...

Nemmen på hyttetur du da :-) så kjekt.

Og jammen skjønner jeg godt det kan være deilig å styre unna den uka at ALLE skal på tur koste hva det koste vil. Den hyttebeskrivelsen hørtes veldig kjent ut ja, men dusj, det har vi og den er jeg ganske så avhengig av du, sommer som vinter, alt for bortskjemt du vet...

En litt vanskelig periode for oss egentlig, for sønnen her er i en litt vanskelig alder, hyttetur er ikke hva det engang var, kostspill, yatzy, spørrekonkuranser og diverse skirenn er visstnok litt sånn småpyton, og selv da om vi foreslår at han kan ta med kompiser, er det vist ikke kjekt allikevel, OG reise fra hus og heim med han alene hjemme, nok litt tidlig ja, og da ville jeg nok ikke følt meg helt trygg du.

DERFOR; kos deg stort mens de synes hyttetur er gøy, nyt dagene, finn energi til igjen å ta fatt på hverdagen, og siste men ikke minst kos deg stort med dine kjære.

Go-klæm herfra til deg.