fredag 26. februar 2010

26. februar – Endelig litt interiørting her hjemme!

Jeg er ikke noen interiør-freak. Jeg ser faktisk ikke alltid hva som passer sammen. Hvilke stiler som går, hva som kræsjer. Og jeg har ikke tålmodighet til å scanne nettet for ting og tang. Dessuten kan jeg liksom ikke se hensikten med masse flotte interiørstæsj når de etter et par timer er overfylt med leker, klær og hva som ellers slippes ned av en eller annen…

Men ikke så å forstå at jeg ikke liker det! For det gjør jeg faktisk. Jeg elsker å lese blogger for flotteste detaljer. Har ikke tall på hvor mange interiørblader jeg kjøpte da vi skulle bygge hus. Et vakkert hjem gir ro i sjelen. Men jeg klarer ikke å overføre det til mitt eget. Den eneste gangen jeg var sånn noenlunde i nærheten av noe som lignet et av disse perfekte hjemmene var da vi skulle selge vår forrige leilighet. 2 etasjer i en gammel Bergens enebolig. Klart den var flott og majestetisk! Da jeg hadde fått ut ca 4/5 av møblene og tingene våre…  Men i det hjemmet hadde jeg faktisk ikke klart å leve – jeg hadde endt opp på stadige turer på butikkene for å kjøpe et eller annet som ville ha gjort livet enklere – som igjen gjør det vanskelig i form av overfylte rom.

Nå har jeg delvis klart å ha det enkelt rundt meg. Jeg har pakket ned alt krimskramset som jeg har hatt stående fremme i alle år – uten egentlig å vite hvorfor. Alle de messingtingene som var populært på slutten av 80-tallet – nå har de endelig gått til Fretex. Og de stygge bildene som jeg engang i tiden kjøpte billig – jeg har plukket de ned fra veggen. Og de kommer aldri opp igjen heller!!!

Nei, min styrke ligger nok ikke i det interiørmessige. Dessverre. Men jeg forsøker sånn innimellom. Sånn som her om dagen. Jeg har forstått at bokstaver og tekst er – eller kanskje har vært? – populært. Så da bestilte jeg liksågodt stickers som kunne være med på å synliggjøre hva jeg synes er viktig. Forøvrig kan jeg anbefale TrendyStickers.dk – kjapp, bra og billig. Jeg sendte inn bestillingen sent om kvelden – om morgenen kl 0830 fikk jeg melding om at varene mine var sendt fra fabrikken…

Her er forsøket mitt, iallefall – da får vi se hvor lenge de blir sittende på veggen…

2602-stickers-4 2602-stickers 2602-stickers-3 2602-stickers-2

16 kommentarer:

Turid sa...

Å det var nydelig. Stilsikkert og enkelt. Har egentlig ikke vært så begeistret for bokstaver på veggen, men etter å ha sett dette har jeg endret syn :-) Årsaken er selve teksten og den flotte skrifttypen som er litt anderledes enn de jeg har sett.

Ønsker deg en riktig god helg i nyryddet hus. Har ryddet selv i dag og det gjør meg glad. Og planene ligger der om en liten oppussing mot våren. Selv om en ikke er overinteressert i interiør, tror jeg det kan være godt at interiøret sier noe om de som bor der, og at det er praktisk.

Klem sendes over fjellet til vest.

Kine sa...

Jeg synes nå du har sansen for interiør.. Lekkert ble det! Ikke kunne jeg levd i en leilighet fra IKEA, haha, vet at mange kan og liker det.. Godt vi har forskjellig smak rundt forbi:)

Jeg har brukt dagen på å lage dagligstue/spillrom for gutta mine. Er så lei at at tv'n i stuen blir okkupert hele tiden.. Det ble 4 søppelsekker med leker som forsvant og jammen skal jeg si det ble flott når jeg ble ferdig. Gutta kom hjem fra sfo og slang seg rundt halsen min, tuuuuusen takk mamma! Varmer en mors hjerte det:)

God ferie til dere alle sammen..

Hege sa...

Ser ut for meg som du har sansen i god behold! Interiørsansen altså! :)

Det er utrolig lekkert med sånn tekst, men her i huset er det ikke glatte vegger (jeg irriterer meg litt over middels - men orker ikke fjerne strukturstrie i 3 etg...) og da funker det ikke så bra!

Ha en flott fredagskveld! :)

Anne sa...

Hmmm, du vil sikkert ikke tro det men jeg er veldig så enig.
Klart ønsker en å ha det flott rundt seg, men først og fremst skal det være praktisk og en bolig til å leve i.

Startet jo denne bloggingen i interiørinteressens tegn jeg, men gikk veldig fort lei ja, og jeg er nok langt fra en dill dall hollo type med blonder, prismer og stæsj.
For meg vil et `tablå` som står oppstilt bare bli alt for kunstig og er så langt fra meg som det er mulig å komme. Det bare MÅ være rom for personlighet, så trender har jeg aldri aldri brydd meg særlig om, hverken å motefronten eller interiørfronten faktisk. Alt for klassisk og gammeldags sikkert.

I disse interiørbloggene er det alt for!!! likt synes nå jeg da, det er jo så en nesten ikke makter skille den ene fra den andre jo, slitt hvit maling og diverse, nei, ikke denne huldra nei.

Å tenk da, de som har alt sånn perfekt på stell, som å trø inn i en møbelkatalog!! upersonlig og kaldt på en måte, men det er nå min mening da, og noen synes sikkert jeg er kjemperar, men men, det får en bare leve med.

Fredag kveld, og pizzan står i ovnen!!

Og en varm klem legges igjen til deg så klart.

2søtesmå sa...

Så flotte detaljer! Ble kjempefint med de tekstene!

Her om dagen holder vi jo på med salg av hus og i den forbindelse har jeg ryddet ut ca 70% av stæsj... Er ekko i de fleste rom og mye mer upersonlig enn tidligere. Klart det er praktisk å ha det ryddig og stilrent, men jeg foretrekker hjemmekoselig og barnevennlig!

Ha en fin helg!

Cino sa...

Næ, så stilig! Synes de tekstene er så kule :). Jeg liker interiør, men takler ikke helt den minimalistiske stilen som mange sverger til. Det er knallstilig å se på, men jeg hadde ikke klart å bo der. Og tror nesten jeg ville tenkt det samme om jeg hadde kommet inn i en av de hvite hjemmene som så mange har nå.

Synes du beviser at man kan gjøre mye med små grep :)

God helg!

Heidi Merethe Klingsheim sa...

Kjempeflott tekst, og nyyydelige bokstaver! :) Jeg liker interiør, men har overhode ikke noe "interiør-hjem" selv! Jeg har veldig lyst å bytte ut noen møbler, men jeg vil likevel ha det hjemmekoselig rundt meg.
Av og til ser noen hjem ut som en side fra en interiørkatalog, eller man tror man er kommet til et kunstgalleri....fordi det henger 1 ensomt bilde på en stooor hvit vegg...
Takke seg til noen barnetegninger på kjøleskapet, og noen deilige barneportretter på veggen! Leker i stua, og en herlig stor kaffikopp på bordet! :)

Og et interiørblad på nattbordet...

"Gå inn i din stue - hvor liten den er,
så rommer den noe ditt hjerte har kjær..."
(Arnulf Øverland)

klem

Tone sa...

Så flott dette ble da! Men vet du hva? Hvorfor ikke printe ut noen av de flotte bildene du tar og heng dem på veggen?! Jeg tenker ofte selv å gjøre det, men det har ikke blitt til enda.... Gir bort mine egne bilder i gave, men mine egne vegger er fremdeles nakne;-)
Neste gang jeg er oppe for å ta bilder av Lysøen, så skal jeg titte opp å vinke ;-) hihi
Ha en strålende helg!

Siw Aina sa...

Joho, det finnes andre som meg*lykkelig*
Som deg kan jeg surfe rundt i disse shabby interiørbloggene og sukke henført. Men jeg blir rystet til langt inn i sjelen når jeg ser hva de betaler for greiene. Jeg skulle vel ha klart å punge ut med dette selv også, men med tanke på hvor mye det hadde gått på bekostning av så frister det nok ikke. Jeg har faktisk bestilt wallstickers selv, men ikke klart å klaske de opp på veggene her. Og godt er det, for nå skal jeg flytte;)

Huset jeg flytter til er 2,5 ganger større enn det vi har i dag, så her skal det handles både møbler, tekstiler, bilder og nips. men ikke kan vel jeg ha et slikt hvitt romantisk hjem. Hvitt blir det nok fordi det er praktisk, man kan matche med alt. Meeen, det blir en sofa eller to fra ikea. Når jeg tenker meg om blir det meste å komme fra ikea *knegg*

Og om jeg hadde hatt pengene til å investere i gamle skodder og alt annet flott som koster en liten formue, ja så hadde jeg aldri klart å få det til å se så lekkert ut som det disse interiørdamene gjør. Man må nok ha det i seg tror jeg...

Så jeg setter meg her sammen med resten av dere å nyter synene av andres romantiske hjem inredet i landstil. Mens jeg samtidig tar en titt rundt i mitt funksjonelle ikea hus, som jeg tross alt trives utrolig godt i.

Elin sa...

Jeg har heller ingen anelse eller tid til slikt! Synes du har fått dette bra til..i mine øyne :) Bokstaver er stilig..!! Fine bilder ble det av de å!

Torilpia sa...

Kjempefine stickers .. :o) Synes det virker som om du har god smak jeg da .. :o)

Jeg har det nok slik du hadde det før jeg tror jeg .. alt for mye ting og tang - prøver hele tiden å rydde - men så kommer det jammen nytt stæsj inn før jeg er ferdig. Og - jeg bor ikke sammen med andre voksne altså .. det er bare sånn at den ene hånda ikke helt vet hva den andre gjør .. hihi ..

Ha en kjempefin ny uke - klemmer!

Dagrun sa...

Er det stickers det der altså? Hm, jeg ser at det er pent, dog ikke hvor som helst og definitivt ikke i mitt hjem... (uten at jeg skal påstå at jeg vet hva som er meg. Jeg er veeldig lite krimskramsete av meg. Veldig lite polkadott... og nok som deg kanskje (?) strengt tatt mer opptatt av at det er praktisk og funksjonelt.)

Dog må jeg jo si at jeg synes interiørbloggerne er kjempeflinke. Kjempeflinke til å vise frem en gjennomført stil og detaljer. All ære, virkelig! De gir inspirasjon i massevis (og et aldri så lite snev av dårlig samvittighet fordi jeg ikke engang gidder å prøve å etterligne;)
Og noen er jo også utrolig dyktige fotografer synes jeg, og da er jeg med vet du;)

happy in pink sa...

hei vennen:)
nydelig tekst på veggene dine!!! har tenkt på det mange ganger selv også, men har så klart aldri kommet så langt;) jeg elsker interiør, men er en vannvittig rotekopp, hele familien er rotekopper faktisk, så du er heldig hvis du i det hele tatt skimter noe interiør hjemme hos oss;)
etter en lang og hektisk helg, var det deilig å få gutten hjem igjen i dag...

klemmer...:)

Silje - drømmefabrikken -♥ sa...

Du har det fint Gry! Og dessuten så skal det være litt leker her og der, det vitner om at våre små bor der også:-)

happy in pink sa...

savner deg og innleggene dine...håper alt er bra med dere:)
klem...

Heidi {FruFly} sa...

Så fiiint! Synes det ser veldig koselig ut hos deg! Og tekst er in så lenge du liker det;) Selv om det er "mote" innenfor interiør også, er det aller viktigste å ha en hjem som man trives i ja, enten det er minmalistisk eller maksimalistisk:) Om det er stilrent eller stilforvirret spiller heller liten rolle så lenge stilen er familiens egen!:) Klem H