torsdag 18. februar 2010

17. februar – makrofrustrasjon!!

Jeg elsker makro-bilder! Ikke såkalte ‘nærbilder’ – men skikkelig makrobilder! Bilder der en nesten ikke ser hva som er motivet, men får en aha-opplevelse når det endelig går opp for en. Bilder som er sylskarpe, konstrastfylte. Jeg kjenner jeg blir glad, oppspilt, henført – de gangene jeg finner noen som har klart å få frem et slikt bilde.

Og jeg har makro-objektiv – ikke det dyreste, men ok. Stativ. Godt kamera. Og støv på motivene… Jeg trodde at støvsuging holdt støvet borte, men det gjelder tydeligvis bare hybelkaninene. De fine, mørke støvkornene finner sine hjem over alt. Og de ser man ikke før man forstørrer bildet opp på en 17’’ skjerm. Og jeg skal love at det ikke er fullt så fint da! Og det medfører mye photoshopping…

I tillegg har jeg fått støv på brikken! Tror jeg går og maler gangen i stedet, jeg…

1702-makro-31702-makro-21702-makro-1  

En fin og støvfri dag ønskes alle!!

17 kommentarer:

Evami sa...

FLotte bilder da,selv om du ikke er fornøyd selv! Støv er og blir noe hærk! Det lurer seg over alt,og jeg er glad jeg ikke har noen astma barn!
Kos deg med maling av gangen:) Klem Eva

Hege sa...

Nydelige bilder!!
Støvkorn ja... skifter man jo objektiv så dukker de jo opp - selv om man er aldri så forsiktig.

Torilpia sa...

Støv?? Hvor?? Nydelige bilder synes jeg .. :o)

Spesielt det med vanndråpen :o)

Ha en flott torsdag - klem!

Kine sa...

Wow så flotte bilder. Vi er nok like glad i macro vi:) Bare digger det!!

Bare å gi opp kampen mot støvet, det fant jeg ut da ungene var små.. Måtte bare innse at slaget var tapt. Støv på brikken derimot, det er skikkelig bad, men takk og lov kan man gjøre noen med det:)

happy in pink sa...

nydelige makrobilder!!! det øverste er jo bare vakkert...og jeg kan IKKE se noe støv:) kanskje jeg er blitt støvblind? sender du kamera på rens eller? har aldri gjort det selv, men det må vel kanskje gjøres med jevne mellomrom...du er supergod på makro ihvertfall...lenge siden jeg har brukt makroen min nå...
nå fikk jeg akkurat mikael hjem etter 2 dager på avlastning, og jeg kjenner roen senker seg...vi snakker litt om hva som skal skje imorgen, det kan virke som jeg gruer meg mer enn han;)
jeg har studert bildene av din flinke og nydelige gutt i innlegget under her...og jeg håper jeg kan manne meg opp til å ta noen bilder imorgen jeg og...blir ikke noe dagens bilde i dag, har glemt det helt vekk;)
klem fra meg :)

Dagrun sa...

Nydelige bilder. Jeg kan ikke spotte et eneste støvkorn jeg, men de er gjerne photoshopet bort da?

Jeg har hatt masse støv på, selv om det liksom renser seg selv hele tiden... jeg har forsikring gjennom Japan Foto og den dekker rens faktisk. Du som bor nær Japan Foto, slipper jo tom. å sende (det må jeg nemlig).

Silje - drømmefabrikken -♥ sa...

Humre! Bildene er nyyydelige! (MED ELLER UTEN støv!!)

Fro (Idyll på landet...) sa...

Flotte bilder - liker det med vanndråpen!

Klem

Irene sa...

Nydelige makroer! Jeg ser ikke noe støv jeg! Jeg er nemlig blitt utstyrt med langsyn på mine voksne dager slik at alt på nært hold, som ikke er så trivelig å se på (rynker, støv, flass, skjeggstubb, haha) ikke er så lett å få øye på! Det er kanskje alderens måte å dekke over svakhetene på?

Charlotte - FO² sa...

Ahh så fargefullt å lekkert det er! Vakre macrobilder.
Støv er ikke noe kult nei :(
Macro er skikkelig moro, noe jeg skulle ønske jeg gjorde mye mer av.

Dagrun sa...

Hei igjen, nei, ikke mye etterarbeid. Jeg jobber i Raw og justerer lyset der opp og ned til jeg får det som jeg vil. Det øverste har jeg konvertert til s/hv også lagt på et filter med mørkegrønt over der igjen for å få den effekten jeg synes passet. Litt spøkelsesaktig, hehe...

Ida sa...

Nydelige macrobilder! :)
Du må ha tørket støv av dem, før du la dem inn her, for jeg ser ikke et eneste støvkorn jeg.
Jeg elsker macrobilder også!!!

God fredag!

Tone sa...

Nydelige macrobilder! Flink du er! Ønsker meg veldig en slik linse jeg også....

Ramme alvor sa...

hehe, støv på hjernen? Støv er vakkert i makro det og :)

Flotte bilder!

Bente bm-foto sa...

jeg har så lyst til å LÆRE å ta macro bilder- øvelse gjør mester ja- men jeg gidder ikke det. Synes du har kjempe fine macro bilder jeg da. Vi må vel lære oss å rense kamerat skikkelig også.

Anne sa...

Nydelig vakkert, noen av de flotteste macrobildene jeg har sett på lenge. Får være macro prinsessa mi du, dronninga er jo Dagrun vet du :-)

Har nå vurdert macro kjøp jeg også, men ennå litt i tenkeboksen. Lyst på vidvinkel å sjø..., eller så mye en har lyst på, den Tag Hauer klokka også var det ja. En sparegris, men mange ønsker :-( morsomt er det nå å ønske seg noe da, fundere på hva.... Ikke vært like kjekt å bare handlet i vilden sky nei!!

Tur i dag ja, men du så kaldt, -10 sjø, og fingrene ble ganske så kalde rundt det kamera etterhvert ja desverre. Tror nesten jeg er litt små raumatisk i mine fingerledd sjø, men doktor????? tror du er gal!! kvinnemenneske, fali d :-)

Nå hjemmesnekra pizza og litt rødvin her snart, da får en litt varmen i kroppen igjen tenker jeg. bare OL på tv da, litt kjedelig synes nå jeg.

Ha det kjekt denne kvelden du også kjære venn.

Turid sa...

Så vakkert. Jeg har også stor fasinasjon for slike makrobilder. Skal forsøke en gang når jeg får kjøpt meg et nytt objektiv. På mine nærbilder blir jeg overrasket over alt jeg ikke ser når jeg fotograferer, det kan være både insekter, hår, støv, ja vet ikke hva som dukker opp i etterkant :-)