tirsdag 16. februar 2010

15. februar – Eg høre ikkje!

Hva gjør man når den ene ørebetennelsen avløser den andre? Først på det høyre øre, så på det venstre. Deretter på det høyre igjen. Trommehinnene sprekker – og ingen merker noe før vi ser betennelsen som renner ut. At Tord har minst 8 arr på hver trommehinne er helt sikkert! Og han har til dags dato ikke klaget én gang over at ørene gjør vondt! Ei heller har han hatt feber. Vel og bra det, MEN; da mister liksom noe av trøkket som mamma’n har til skyts. Hvordan er allmentilstanden? Jo, takk, egentlig ser han bra ut. Jeg  har ikke merket noe. Men den stakkars guttungen hører jo nesten ikke. Og språket ligger langt etter jevnaldrende. Det vil si – når en har lært seg å tyde måten hans å snakke på så skjønner vi alt. Men ikke fremmende. Jeg ser de kikker forsiktig opp til meg når Tord sier noe. Og ber blygt om litt oversettelseshjelp. Og et stakkars mamma-hjerte krøker seg sammen og jeg tenker at ‘Nå, nå MÅ vi få orden på dette!’.

Det mangler ikke på hjelp fra Haukeland. Men køene er lange, og det tar tid mellom hver kontroll. 2 dreninnleggelser, polypper som er fjernet, x-antall kontroller, y-antall antibiotika-kurer – som jeg bare HATER! I

I dag skulle vi ha hørselstest. Egentlig trodde jeg timen var for 3 uker siden, og hadde fått en ny antibiotika-kur fordi han igjen hadde betennelse i det venstre øret. Og han SKULLE være frisk til hørselstesten! Men så ble timen kansellert – og betennelsen kom tilbake. Denne gangen på begge ørene.  Så testen i dag ble utsatt og gutten satt på nye dråper. Men med lovnad om at han skulle få komme til neste uke. Legen skulle se til å ta han innimellom. Og da sitter jeg der til de kommer opp med et eller annet vi kan gjøre. For nå skal dette problemet løses en gang for alle!

…iallefall inntil neste ørebetennelse er på gang…

1502-på-ØNH

Poliklinikken til ØNH har ikke føtter som barneklinikken, men en blå stripe viser vei.

1502-på-ØNH-2  Dagens belønning – og han ba selv om å posere foran dette kunstverket på sykehuset!

11 kommentarer:

Hege sa...

Huff... forferdelig for mammahjertet og for gutten! En ting er at han ikke har vondt, men når hørselen er svekket så må jo det taes alvorlig!

Håper virkelig dere får den hjelpen dere trenger. Raskt!

Klemmer
Hege

Anne sa...

Ååå her var masse å lese siden sist du, ikke minst gripende å lese om den lille kjekkasen ved navn Tord!!! og sannerlig om han gir seg over du, nei frisk!! det skal han være ja. Ser så frisk å rask ut også attè :-)

Mammahjerter er litt spesielle de, og slk skal det nå være også, elsker helt uten grenser de heldigvis!

Hyttetur har dere vært på også, så kjekt da Gry, bare jenter, he he, snakker du Girl Power under ett og samme tak. Og når gutta drar så...ja, ja da må jo bare musene danse på bordet jo.

Ble en helg i Brussel på meg da. Aldri vært der før, og spennende det så klart, men du så kald vind det var i den byen. Sur sno hele tiden og en måtte innendørs rett som det er for å finne varmen. Vi oss to voksne vet du med tenåringen vel plassert hos mine foreldre, du så godt!! Masse god mat, deilig vin, vakker arkitektur og masse å ta bilde av så klart :-) en trenger det så et bitte lite friminutt fra hverdagen.
Nå tilbake til hverdagen vettu, og det er da ikke så aller værst det heller når man har fått luftet seg litt.

Ha en kjekk onsdag snuppa!! Klem fra meg.

Ramme alvor sa...

Å stakars begge to! Dette var ikkje bra. Eg kjenner mammahjarta mitt og krympa seg her eg sit. Håpar de kan få ein orden på dette, ein gong for alle...so guten kan få høyre skikkeleg og leve som små gutar skal.
Eg håpar og at det ikkje vert lenge til!
Og takk for fine kommentarar hjå meg.

Klem!!!!

happy in pink sa...

får helt vondt i magen når jeg leser dette Gry...den fortvilelsen man føler over ikke å få den hjelpen man trenger, og særlig når det går ut over en liten og sårbar gutt som har mer enn nok fra før...jeg syns dere er tapre begge to, men noen ganger blir man litt lei av å være tapper, ikke sant?
klem til dere begge!!!

(likte godt poseringsbilde til Tord...hehe...kult:))

Ida sa...

God bedring til den fotogene sjarmøren. :)Håper at han blir fort frisk denne gangen.

Heidi Merethe Klingsheim sa...

Huff, det var ikke bra! Stakkars som har såååå mye øreverk! Jeg har hatt det mye som barn, og det er ikke kjekt! :( Men så bra at det ikke plager han nevneverdig med smerter i allefall!
Håper han får orden på hørselen sin, og at språket kan blomstre i samme takt!

Ha en flott dag! :)

Torilpia sa...

Dette er ikke greit - verken for deg eller Tord. Selv om han ikke klager må det jo bli en belastning å gå på kur etter kur osv.

Hadde noen slike runder med mellomstejenta og det er i viktig å få den hjelpen dere trenger - for oppstår det svekkelse av hørselen kan den vare resten av livet. Datteren min hører alle lyder på høreprøven - i tillegg til noen som vi ikke forventes å høre idag - men det virket lenge som om hun hadde fått varig men.
Tror hun har litt problemer med ord - hører dem ikke skikkelig og gjetter isteden .. kan bli noen morsomme og noen ikke fullt så morsomme - misforståelser av det. Men dette har vi blitt vant til alle sammen :o)

Lykke til!

Igjen flotte bilder - herlig det siste bildet med en tørst Tord og mange knallfarger. Han vet å velge seg en oppsiktsvekkende bakgrunn :o)

Ha en kjempefin onsdag - klem!

Kine sa...

Tord er jammen en tapper gutt..Får lyst til å gi han en god kos:)

Har hørt noen rykter om at det odner seg for snille jenter, jeg er sikker på det gjelder for gutter også:)
Mine gutter har også vært mye plaget med betennelse i ørene. Plutselig ble de kvitt plagene, vokste det av seg liksom.. Begge fjernet mandlene da de var 3 år, det hjalp ikke...

Lykke til..

Jeg har ikke dårlig tid med dette PS-greiene. Ta den tiden du trenger.. Jeg er en tålmodig sjel:)

Silje - drømmefabrikken -♥ sa...

Fy søren så frustrerende! Stakkars tapre gutten din som ikke klagerover smertene. Det gjør litt vondt i mammahjertet mitt å lese om dette:-( Lykke til med utredningen, Gry!

Irene sa...

Huff og huff igjen .... mammahjertet mitt kryper seg. OG tenker, hvor heldig det har vært! Poden min var plaget i 1-2 årsalderen, men det var da ingenting i forhold til alt det Tord må igjennom.
Jeg håper, av hele mitt hjerte, at dere får skikkelig hjelp, og det raskt nok til at det ikke går enda mer ut over hørselen. Bor vi ikke i et rikt land da? Jeg bare undrer (nok en gang).
Mange klemmer og god helg!

Drea sa...

Det nederste bildet var knallkult! :)