torsdag 25. februar 2010

25. februar – Kanskje eg hører likevel??

Da har vi blitt kvitt den dobbeltsidige ørebetennelse fra forrige uke. Med antibiotika-dråper som jeg selvfølgelig ikke husker navnet på nå. Og vi har vært på Haukeland igjen i dag. Fri for ørebetennelse, og klar til hørselstest.

Kanon-bra hørsel! Hva?! Hva med alle ‘hæ’ene’ og ‘eg høre ikkje’ og dårlig språkuttalelse da? Er det innbildning fra min side? Nei, de som har Tord i barnehagen hevder også det samme. Men dersom ørebetennelsen stort sett er tilstede så kan det vel hende at det medfører en generell daglig svekking av hørselen. Jeg vet ikke. Men nå så ørene i allefall helt flott ut. Og som sagt – han hører som en hvilket som helst annen 5 åring. Eller hører ikke… :-)

Ikke så mye å gjøre med det. Men vi har iallefall fri tilgang til ØNH neste gang jeg ser antydning (eller lukter…) til ny betennelse. Så får vi se hva som skjer. Han vokser det vel av seg. Iallefall går vi mot varmere og lysere tider. Det bruker å hjelpe på alle infeksjonene. Som regel.

2502-hos-ørespesialist-3  2502-hos-ørespesialist

2502-hos-ørespesialist-2

8 kommentarer:

Dagrun sa...

Jeg har en 2005-modell selv, og han kan ikke si "r". Nå har jo vi rulle-r og de kommer mye senere enn skarre-r-ene. (Vi bodde jo i Bergen så lenge at 6-åringen nok for alltid vil skarre på r-en, og både hun og storebroren sa "r" da de var rundt året).

Straks-5-åringen sier heller ikke "s" skikkelig. Nå er han, stakkars liten, minstemann og plaget av at opphavet synes det er sjarmerende at han fortsatt ikke snakker helt rent. Hadde han vært eldstemann hadde vi vel stresset verre. Jeg vet at en kan øve ved at han sier "d" istedenfor "r", fordi plasseringen av tungen i munnen er lik, men jeg merker at han ikke skjønner hva jeg prøver å få ham til, så det får bare vente.

Du og du som jeg skriver. I alle fall, hørsel må til. Så mye er klart uansett. Så får vi håpe resten følger på... (jeg har ikke ørebarn da, det ble mye meg og mine dette du...)

Anne sa...

Vops, vondt i ørene er ikke kjekt nei :-( godt det er veldig til bedring å spore!!!

Men vet du hva, skal fortelle deg to hemmeligheter faktisk, for det første tror jeg faktisk jeg hører litt dårlig jeg også, innimellom hender det faktisk at eldre pasienter sier det til meg, ikke snakk så høyt, jeg hører godt faktisk, men saken er faktisk at det er jeg som hører dårlig kanskje, misstanken har slått meg ja, men undersøkt?? fali`d. Får heller svare litt i hytt å vær da, så får bare folk bekreftet sine misstanker, litt smådum, he he

Å ja, den andre :-)) tørke ståv??? nei nei, her i heimen danser vi med hver vår føner og blåser den vekk!!!

Ida sa...

Så bra at testen viste fine resultater.
Også håper jeg at Tord får lov til å være frisk fremover.
Det fortjener han! :)

Heidi Merethe Klingsheim sa...

Så kjekt at det ser ut som om ørene han er helt fine! Kanskje det er betendelsen som gjør at hørselen blir nedsatt?
Jeg har super hørsel selv, (i følge testing) men føler innimellom at jeg hører dårlig. Jeg har hjelp i å lese på munnen til folk, for å forsikre meg om at jeg hører dem riktig. Det er noe jeg begynte med som barn, og jeg hadde også VELDIG mye øreverk/betendelse. Så kanskje det er en sammenheng??
Så vær med godt mot du! :)

klem

Ramme alvor sa...

ja, det kan virke som alle ørebetennesene ødelegger for gutten din. Håper det går seg til og at de forsvinner som dugg for solen. Ikke lett for ett morshjerte å se barna slite og ha vondt. Håper det snart er slutt med slik for gutten din...ops det ble bokmål..sorry :)

Klem!

NL sa...

Godt at testene er bra, men kjipt å ikke få klarhet i hæ'ene ;) sannsynligvis er det ørebetennelsene som samtidig hemmer hørselen hans, så krysser fingre for bedre tider fremover.

Har du strikket genseren han har på? den var kjempe fin!

NL

Irene sa...

Flott at testene er bra! Håper "ørebetennelsesesongen" er over nå!

Dette er litt på siden, men litt av samme sak. Jeg har alltid ment at menn har klaffer i ørene, som faller ned når de ikke gidder å høre på oss kvinnfolka. Det må være medfødt, for det gjelder også små gutter, haha .....

Torilpia sa...

Godt å få bekreftet at det ikke er noe galt med hørselen :o)

Men som jeg skrev i en annen kommentar - kan jo disse hæ'ene komme av at de ikke helt oppfatter ordene (mange ord ligner jo på andre) og i steden for å gjette - sier de HÆ!!

Slik er det i alle fall med mellomstejenta mi .. :o) Hører veldig godt - når hun vil - nesten for godt .. hihi ..

Klem!