søndag 28. mars 2010

27. mars - strikkedilla som ikke varte

Før strikket jeg. Masse! Enkelte lærere på videregående var så tørre og kjedelige at den eneste måten å holde seg våken på var å strikke. Vi var 5 jenter som hadde en stilltiende avtale med læreren om at dette var lov - så lenge vi fulgte med og ikke hadde for avanserte mønster. Og mens resten av klassen sov strikket vi. Og ble de 5 beste i klassen...

Strikkingen fortsatte i studiene. Og årene etterpå. Helt til jeg fikk barn. Da tok det slutt. Et par gensere og en kjole til Turi. That's about it. Jeg gikk lei. Hadde ikke tid. Eller ork. Men jeg savner det. Savner å se noe ta form mellom fingrene mine. Men så inntok fotograferingen og redigeringen livet mitt. Og jeg fikk enda mindre tid tilgjengelig. Jeg følger jo ikke med Grey's eller Frustrerte Fruer engang. Så jeg kan jo ikke strikke meg gjennom episodene heller.

Men det hender fortsatt at jeg kommer over noe som jeg bare får lyst på. Såkalte baby fringe blankets som jeg har funnet på Etsy. Rålekre saker, synes jeg. Spesielle. Tar kanskje litt oppmerksomhet, men jeg falt med én gang. Men betale $50-60 for dem + frakt og moms - nei, det ville jeg ikke. Så da oppsøker man en strikkeforretning - og går berserk i lekre garn av alle sorter. Ull. Silke. Gulltråd. Mohair. Bomull. Og resultatet ble dette:


I mangel av baby-modell tar jeg i bruk den mykeste av de myke kosedyrene jeg kunne finne. Men på mandag skal jeg fotografere et par helt nyfødte tvillinggutter. Da får jeg kanskje tatt dette i bruk.

9 kommentarer:

Mette sa...

Hahaha, kjenner igjen strikkingen under pulten, ja. Livet er jo blitt mye mere travelt enn da vi var tenaringer... Det er hardt a finne tid til strikking, men du kan jo kunsten! Jeg var innom en garnbutikk og ble veldig overrasket da en dame i begynnelsen av 50-arene matte be betjeningen om hjelp til a legge opp for hun var ny strikker... Ikke alle kan kunsten, serru! Selv har jeg holdt pa med en pute i over en maned - ting tar tid!!

Ha en fin sondag!

Silje - drømmefabrikken -♥ sa...

Hei gry!! Å jeg er så misunnelig på dere som kan strikke!! Jeg er en av de som må kjøpe alt stæsjet mitt og det skulle jeg ønske at jeg slapp noen ganger...men når jeg tenker meg om så hadde jeg jo absolutt ikke hatt tid til å strikke noen ting uansett...Jeg gleder meg VELDIG til å se tvillingbildene!! God påske! Klem fra Silje

Heidi {FruFly} sa...

Så artig og søtt med all frynsene! Så du var en storstrikker du altså?! Det burde du jo definitivt tatt litt opp igjen og strikket 'props' til bildetaking av babyer!
Alle de skjønne luene og 'erteposene'/teppene man kan putte de oppi. Jeg leter overalt etter det, men strikke selv orker jeg bare ikke. Jeg har strikket noen tepper, men der går grensen...hihi.. Herlige vårbilder under her, det fikk meg virkelig i vårstemning! Synd det er så grått nå da, det skal dessverre være sånn en stund fremover:( Men det er på gang i hvert fall! Gleder meg grådig til å se tvillingbildene!!!Jeg venter fremdeles spent på min niese, nå er hun på overtid:) Klem H

happy in pink sa...

har du babyfotografering i morra!!!! også tvillinger da!!!
fyttikatta så spennende:)))
strikking kjenner jeg fryktelig lite til må jeg si...tror jeg strikket et halvt skjerf på videregående...pleddet du har strikket er imponerende flott syns jeg...neste gang vi ser det igjen er det vel med 2 nusselige bebiser på;) jeg gleder meg syyyykt til å se!!!!!
have fun...klem fra oss;)

Dagrun sa...

Å så fint da. Jeg kan ikke strikke, eller kan kan jeg kanskje, men det er virkelig noe jeg ikke eier tålmodighet til overhodet. Alle venninnene mine strikket da vi var små, men ikke jeg nei... Gleder meg til tvillingbildene jeg da! :)

2søtesmå sa...

Så tøffe tepper! Har aldri sett sånne før tror jeg. Jeg strikker litt selv om dagen, men det går virkelig på bekostning av tid til scrapping/redigering...

Gleder meg til å se nusselige tvillingfoto fra deg! :)

God påske!!

Mytteristen sa...

Dette var en god ide til min første babyfoto! :)

Heidi Merethe Klingsheim sa...

Hei! Den strikkedilla er jeg så utrolig lik deg på! Jeg stikket som bare det i ungdommen, men pga av det fikk jeg senebetendelse. Så jeg måtte gi meg, og holdt opp lenge, men har så vidt begynt litt igjen! Men jeg kjenner det i armene, så jeg skal ta det veldig "lungt"! Men det er jo så gøy, og spesielt når man kan holde seg selv med artige "rekvisitter" til fotografering! Gleder meg sååå masse til å se tvillingbildene! :) Masse lykke til!!

NL sa...

Så spennende! gleder meg til å se tvilingbilder i det søte redet du har lagd.
Jeg holder på med puter nå, hekler bestmorruter på en side og strikker baksiden ;) håndarbeid er gøy, men bilder og photoshop får mest fokus her og :)

Ha en fin natt