fredag 26. mars 2010

25. mars - innskriving OG bursdag...

+ at mamma kom hjem! Kan verden bli noe særlig bedre enn dét?

6 år og nå iallefall stor gutt. Uansett hva andre sier. Stor for det meste, men liten når det trengs. Og av og til trengs det veldig ofte. Faktisk så ofte at mamma egentlig hadde ønsket at det fortsatt var et år til skoleoppstart. Sistemann er faktisk på vei til å bli stor. Vi er ferdig med barnehagen om noen få måneder. Tryggheten og forutsigbarheten. Leken. Jeg vet det blir bra på skolen også. Men synes steget er stort å ta. Det var mye enklere da Turi ble skrevet inn. Hun var klar for å sitte ved skolepulten. Klar for nye utfordringer. Lekser. Håndsopprekking. Og gleden over å ha større barn rundt seg.

Tord er som mange andre 6-åringe gutter - glad i å leke, rope høyt, springe langt. Skolepulten blir nok en snever verden etterhvert, er jeg redd. Og håndsopprettingen som han i dag demonstrerte han kunne vil nok helst være mer uvanlig en vanlig...


Men det går nok bra. Med litt støtte og hjelp. Gode kompiser og flinke lærere. Og en mamma som elsker deg! Gratulerer med dagen, lille venn!!9 kommentarer:

Gry sa...

De er så store, og så hører du stemmen deres i telefonen.... Små, små gutter fremdeles. Bare nyt det, de blir fort nok store.

KRISTIN sa...

Skolestart er en skummel ting for alle mammaer, enten barna er sånn eller sånn. Har sett såpass mange mammaer bite negler mens deres håpefulle små har sin første skoledag. En ny verden, ja visst. Så må man stå på og sørge for at skoleverket holder det de sier de skal gjøre og lover. Gratulerer med stor gutt!!
Klem!

Heidi Merethe Klingsheim sa...

Gratulerer med dagen til Tord! Tenk han er blitt 6 år! Jeg har også en skolegutt til høsten, Andreas blir 6 år i juni, men ser nok ikke så mye frem til skolestart som jeg hadde håpet!
Ikke lett å være mamma da!
Så kjekt du kom hjem fra jobb til dagen hans, tipper det gjorde susen!! :)

Heidi {FruFly} sa...

Gratulerer med dagen til lille store Tord! Skjønner godt bekymringene rundt skolestart, det er nok litt tøffere for guttene i den alderen ja... Men jeg tror også det går bra med støte og omsorg, og det har plenty av. Velkommen hjem også, vennen. Tenker det var deilig å komme inn dørene HJEMME. Og nå håper jeg dere får en herlig helg!:) Klem

Heidi {FruFly} sa...

Det ble akkurat litt for sent, for jeg ble avbrutt i sted da jeg holdt på å skrive til deg....:)♥

Hege sa...

Du har samme tankene rundt dette som jeg hadde. Min gutt elsker aktivitet - og jeg var ganske bekymret for hvordan dette skal gå.

Og så har det gått utrolig fint. Han elsker skolen, masse nye kompiser og læreren hun er utrolig dyktig. Samtidig som han selvfølgelig har problemer med å sitte rolig innimellom. Han er jo 6 år! :) Og gutt...

Så dette kommer til å gå helt bra!
Gratulerer med storgutten!

Klemmer fra Hege

unimicro sa...

Rart og lese dette, sat ved frukosbordet og så på hendene til minstejenta...og såg dei snart var ungpikehender...tida flyg og ingenting me gjer kan stoppe den. Sender mine gratulasjoner og klemmar til deg og brusdagsbarnet.

Klem!

Ramme alvor sa...

ups..feil profil over her..

Anne sa...

Alle gode ting er tre :-)
og her står jo begivenhetene nærmest i kø. Tiden flyr og de vokser seg tl raskere enn hva en egentlig rekker å følge med. EN SELV føles helt uforandret, det er det som er det så veldig underlige oppi det hele.

Skjønner godt din lille bekymring for de utfordringene dere nå står ovenfor, men STÅ PÅ!! sier nå jeg. Ting faller desverre ikke helt på lass av seg selv i slike systemer som skole etc..., men det vet du sikkert alt om. Alvoret blir litt mer alvor om du forstår hva jeg mener.

Påske snart ja :-/ og her regner det i bøtter og pann faktisk, tett i tett og tåka henger nedover sidene så en nesten ikke ser over til nabo`n en gang. Kjempetrist både på den ene og den andre måten, men en trønderhulder gir seg ikke over, så noen sprell bare MÅ det da blir også denne påska.
Ingen langtur på oss da, sønnen på snart 17 ser ikke det store i å sitte inneklemt flere generasjoner på få kvadretmeter og derfor blir det nok hjemmepåske på oss i år.
hadde nå bare været lettet ltt slk at en hadde fått til en fototur også. Kan umulig bare sitte her og spise..., kjenner jo buksene stramme mer enn normalt alt, he he

Godt at du har fri denne høytiden da Gry, heldig med den vil jeg si!!

Anneklem