onsdag 28. oktober 2009

28. oktober - Oppskrifter på vårruller, og macro...

All right, nå har jeg faktisk fått flere forespørsler på oppskriften på vårrullene - og siden jeg har 'stjælt' dem selv, så bør jeg jo kunne gi dem videre, ikke sant? Og jeg advarer; de er utrolig enkle å lage, og hinsides gode!!

Vårruller:

1 pk kjøttdeig
ca 3 blader kinakål, strimlet
ca 2 gulrøtter, raspet
1 boks mais
3 fed hvitløk
ca 250 g vermicelli (bønne- eller ris 'thread') *
1 god dæsj østersaus *
1 god dæsj soyasaus *
1 1/2 terning med kylling-buljong
ca 40 'leiver' med vårrull 'pastry' *

Maisolje til frityrsteking.

(alt som er merket * kan det hende du må på en innvandrer-butikk å kjøpe. Men sjekk opp f eks. Meny - de har vanligvis masse rart!)

Kjøttdeig og hvitløk stekes. Ha oppi mais, gulrot og kinakål. Kok opp vann og ha i vermicelli'en. La den trekke noen minutter. Klippes opp mens den ligger i vannet. Sil av og ha i sammen med det andre. Smak til med østersaus, soyasaus og kylling-buljong (skal være litt smak på, og relativ salt).

Pastry'en ('leivene') er frosne, og må tas opp ca 15 min før bruk. Ha et par spiseskjeer med blandingen midt på en 'leiv' pastry. Rull diagonalt. Når du kommer midtveis så brett de høyre og venstre hjørne over mot midten. Fortsett å rulle ut til det siste hjørnet. Fest dette fast vhja rått egg som smøres på.

Vårrullene stekes i meget varm olje, ca. 5 min. Tas opp og la renne av. Kan fint fryses. I så fall - 175° på stekeovnen, ca 15 min - og du har verdens beste kveldskos. Server gjerne sammen med sursøt saus og en salat.

_____________________

Ellers ble det en inne-dag igjen. Jeg var på legevakten en tur med Tord i går kveld - da klarte jeg ikke lenger. Flere dager uten noe som helst spist, og lite drukket - det er måte på hvor lenge en mamma kan ta ansvaret... Guttungen var helt sjokket da vi kom dit - han måtte jo gå med munnbind! (Selvfølgelig glemte jeg kameraet oppi det hele...). Heldigvis var ingen ting gått på lungene enda - men en kraftig ørebetennelse har han fått i tillegg til influensaen. Så det ble antibiotika. Heldigvis! Ikke for det - jeg er generelt forsiktig og skeptisk til bruk av antibiotika, men nå har vi fått beskjed av Øre/Nese/Hals på Haukeland at ørebetennelsene hans skal behandles med antibiotika. Så i dag er han en smule bedre - og har fått i han noe mer drikke, om ikke annet.

Dagens beskjeftigelse ble derfor makrofotografering. Er mega-inspirert av Dagruns makro-bilder, så nå er det bare øvelse som gjelder!8 kommentarer:

Heidi Merethe Klingsheim sa...

Takk for flott oppskrift, den såg grei ut å få til! Så det må nok prøves! :)
Flotte macrobilder du har tatt!! Jeg ønsker meg macrolinse, men det står så mye på ønskelista, at jeg har ikke noe håp enda.... He,he! Først av alt ønsker meg meg portrettlinse!! :)

Fortsatt god bedring til den flotte og tapre gutten din!

Silje sa...

takk for oppskrift. Jeg er glad for å høre at han er litt bedre nå. Har tenkt på dere! Håper antibiotikaen hjelper han på bedringens vei! ...Så må jeg jo si at macrobildene dine var nydelige!

Ha en fin dag!

Turid sa...

Jeg er så glad for å høre at gutten din er blitt bedre. Det er så godt at vi har et helsevesen som tar oss på alvor, når vi finner ut at nå må vi ha hjelp.

Spør om jeg ønsker meg en makrolinse, JA :-). Men er litt overrasket over hvor dyrt det er, så det får vente litt. Men slike bilder blir rene kunstverk. Det er jo bare å forstørre og henge opp på veggen. Ønsker deg en riktig god dag, og at bedringen bare fortsetter.

Evami sa...

Fantastiske MAcro bilder,må ha,bare må ha ei macro linse,for sånne bilda vil æ å ta!
Den oppskrifta må prøves engang,elsker nemlig vårruller,og hjemmelagde er noe annet enn de en kjøper på butikken!

Min eldste har også ørebetennelse,og jeg ble letta! Tenker jo svineinfluensa tvert! Vi har fått noe som heter APocilin og vi har hatt gråtetokter i 2 timer for 2 omganger,uten å få det i ham,SÅ idag ringte jeg legen igjen og venter på svar om de har noe annet! For flytende går ikke ned!!!
Så jeg blir glad på dine vegne over at det hjelper og at TOrd vil ha mere drikke idag:) Er ikke så mye som skal til før vi mamma´er blir lykkelige når ungene er syke!
GOd bedring og får håpe matlysten hans kommer tilbake snart også:) Klem Eva

Heidi sa...

God å høre at dere kom til på legevakten i går og fikk medisiner som forhåpentligvis hjelper! Flotte bilder, spesielt de med rosen Ønsker meg en macrolinse til jul, hva bruker du? Og takk for koselige hilsner hos meg, søte du! Klem H

Anne sa...

Juhu..., kanskje blir det vårruller på lørdag du :-) for jammen ta trengeren noen nye innput i matveien også innimellom, blir temmelig lei taco i alle fall, sønnens favoritt, som helst skal serveres nesten hver helg..., men nå fikk jeg mytt tips ja!!! Ikke så veldig gode de man kjøper i alle fall, litt for tamme på smak spør du meg.

Nydeleige macrobilder har du tatt, kanskje så heldig at du alt har macrolinse også du...., funderer nok på om det skal sendes sms til julenissen om det her i alle fall! For snill har jeg vært, og hutte tu så snill!!
Men som jeg skrev til Dagrun selv i stad, hun tar litt motet fra oss andre vettu med sine bilder... Hoppe etter Wirkola, er nå en ting, men macro etter Dagrun, jaggu ikke enkelt det heller!

Harr fridag vaske og pussa hus, venter nå på gutta, for maten er ferdig.

Kos deg i kvelden. Klem fra Anne.

bmfoto sa...

Nå ble jeg skikkelig inspirert til både å lage vårruller (for første gang) og til å ta makrobilder. Jeg har nettopp fått meg et makroobjektiv, men enn så lenge er det mest brukt til portrettfotografering. Flotte bilder- dette må jeg virkelig prøve ja. Og god bedring til gutten!!

ElinSire sa...

God kveld i stua ;)

Nydelig med oppskrift, da! De MÅ jeg bare prøve! Matvrak som jeg er -hehe ;)

Ellers nydelige makroer, Arya! Flotte farger! Ja, enig med deg, jeg er også utrolig inspirert av Dagrun sine bilder. Vet hva jeg skal ønske meg til jul av min kjære!

Jeg syns jeg så ett eller annet sted at du har en 100 mm macrolinse? Dagrun skrev til meg at hun har 60 mm. Jeg syns det er så vanskelig å vite hva jeg skal kjøpe.

Ellers håper jeg det står bedre til med lille Tord, syns jeg så i en kommentar her at han var bedre, og at du ikke har blitt syk. Selv ligger jeg under teppet i kveld, men har tenkt meg på jobb i morgen, asså ;)

Varm klem herfra :)