søndag 18. oktober 2009

15. oktober - Den daglige fotograferingen

Nå er det 2 år siden Heidi fikk meg til å kjøpe speilrefleks. Jeg hadde hatt digitalt kompakt-kamera helt siden Turi ble født i 2002, men aldri hatt noen interesse av å utvide fotokunnskapene, eller få noen bedre bilder, før dette. Jeg antok vel det var for vanskelig - for uoppnåelig - å få noen innertiere for 'vanlige' fotografer. Og hvorfor ha så bra bilder når man i digi-scrappingen likevel bare tar utklipp av et bilde? Gjerne med masse behandling først? Men det ene brakte det andre med seg - og da jeg rundt jule-tider i fjor skjønte hva et godt objektiv kunne utføre for bildene, var jeg frelst. Og enda verre ble det da jeg startet med 365-dagers prosjektet mitt. Målet for et daglig bilde var rett og slett å tvinge meg til å ta noen sjanser, gjøre noe for at fotograferingen skulle utvikle seg.

Jeg kan selvfølgelig ikke hevde at jeg er blitt en så mye bedre fotograf på disse 10 månedene, men at jeg er mye mer bevisst på motivene, lyssetting, utklipp, organisering - dét har jeg iallefall blitt! Og jeg er fullstendig avhengig av, fullstendig hekta på å ha med meg kameraet over alt. Dersom jeg må legge det fra meg ser jeg hele tiden motiv som jeg går glipp av - og med det minnene om akkurat den situasjonen, den følelsen jeg hadde i dét øyeblikket.

Men ikke spør meg hva jeg skal gjøre med alle bildene - dét har jeg ikke helt funnet ut av enda...4 kommentarer:

Tanja sa...

Man blir fort bitt av basillen ja, men det er en flott basill ;)

Anne sa...

Kjenner meg så alt for mye igjen, og hver gang jeg åpner denne lille bærbare lyser hardisken rødt!! imot meg..., bare MÅ vel slette noe snart..., og jeg ler litt inno meg, tenk du at en har kommet dithen at husmor må rydde på pc`n også, jammen er det tider du!!

Klem til deg fra meg.

Tone sa...

Kjenner meg igjen jeg også! Men er det ikke en deilig hobby da? en hobby man kan dele med så mange:-)

Turid sa...

Godt å lese om hvordan din fotointeresse startet. Jeg er helt i startgropa og kjenner meg så godt igjen. Ser motiv og lys overalt, og tenker her skulle jeg tatt bilder. Du deler og inspirerer. Ønsker deg en riktig god uke.