søndag 25. oktober 2009

24. oktober - foreldrefest!

Da vi flyttet inn til Fjorden for 5 år siden var noe av det som fasinerte oss mest at alle kjente, eller i det minste, kjente til, alle. For oss som kom i fra byen var dette en helt annerledes hverdag enn vi var vant til. Jeg har aldri bodd noe sted der jeg har vært noe mer enn på nikk med naboen - og her kjente vi plutselig til alle naboene. Vi var på fest med naboene. Vi diskuterte med naboene. Vi samarbeidet med naboene. Og av og til hadde et noe mindre samarbeid med naboene. Og ikke bare med naboene. Vi ble kjent med foreldrene til ungene sine venner. Og dermed med venner av foreldrene til ungene sine venner.

Så da Turi begynte i 1. klasse i fjor høst inviterte vi derfor alle foreldrene på foreldrefest. Noe som var så vellykket at vi gjentok det samme i år. Og av 15 foreldrepar var det 13 par som møtte. For ikke å lage dette som et alt for stort arrangement har vi besluttet at det blir et matspleiselag. Uten plan. Så det er spennende hvor mange salater vi får. I fjor ble det flere pastasalater - i år ingen... Men det ble et variert utvalg av mat, kaker og chips. Stol og bord lånes fra ungdomshuset.

Om det ble vellykket? De første gikk vel i halv to-tiden (og da pga sannsynlig begynnende svine-influensa), de siste i femtiden... Og neste år har vi avtalt ny fest. Samme tid. Samme sted. Men denne gangen med nok is til drinkene.


6 kommentarer:

ElinSire sa...

Det hørtes jo veldig koselig ut! Også så vakkert pyntet bord!

Drammen er nok en litt for stor by til å ha det på samme måten...-dessverre. Det er nok helt annerledes å bo på et lite sted, ja.

ElinSire sa...

Glemte å si at joda, jeg har vært innom iheartfaces. Veldig fin side :) Har ikke prøvd meg der enda, men kunne vært gøy å teste det, ja :)

Ellers tusen takk for tipset :)

Silje sa...

Så koselig!! Og for et lekkert bord! og for et stilig bilde av bordet! jeg trodde det var et illustrasjonsbilde tatt fra nettet jeg. Det ser jo i 100 proft ut! Jeg er imponert over tiltaket! Skulle ønske det fantes flere som dere!

Anne sa...

Her koser jeg meg stort skal du vite!! Og når men til og med har fler innlegg og fråtse i på en gang, ja da er det en god stund for Annemora :-)

Så trivleig å lese at folk har det bra, at du, ja dere koser dere på på ny plass og i ny heim, av stor stor betydning :-) Litt omsorg og god kontakt med et flott sosialt nettverk er mosomt det, kjekt og nødvendig. MEN det har nå litt sine ulemper også, bygdesladderen osv osv... bor vel en 10 000 her tenker jeg og kjenner til det desverre.

Feiende flotte bilder av jenta, hils og si hun var skikkelig flott.

Klem fra Anne

bmfoto sa...

Så flinke dere er da. Nydlig bord og bilde.

Evami sa...

Så flott et tiltak:) Det er sjeldent at slikt skjer i byen,vi har hatt et par nabofester vi,men i år sklai det ut i sanden:(
hvis bordet er noe av en standard for maten så ble dere gode og mette!
Er du sikker på at det ikke var utslag av svineri-influensa dere hadde da? Det var heftig utslag av det dagen derpå for et vennelag vi var i,tihi...
Ha en flott mandag:)