tirsdag 27. oktober 2009

27. oktober - Vårruller

Hva gjør man en dag der man ikke kan være på jobb, ikke kan være ute, må være tilgjengelig for en febersyk gutt når han innimellom våkner? Vårruller. Hjemmelagede vårruller. Aner ikke hvorfor de heter vårruller. De jeg har lært å lage av Thai-nabo Som kunne sikkert like gjerne være høst-preget. Uansett - de er fantastisk gode! Og mega-enkle å lage! Så derfor inviterte jeg over Marita og Anne Mari, der ingen av dem er redde for influensaen. Eller så var det tanken på nylagede vårruller som overskygget alt.

Uansett, det var faktisk så artig at jeg nesten glemte å fotografere. De få bildene jeg fikk var uskarpe og lite å være stolt av. Måtte derfor til med litt alvorlig redigering og texture...


9 kommentarer:

Evami sa...

Stakkars lille gutten din:( Det er så forferdelig når de er så syke og ikke orker noe som helst:(
Men han vil nå sove din,det vil ikke min,helt matt i øynene og skal være våken! HEldigvis hjelper paracet,og han får noen kvikke øyeblikk,så vi kan bake,pusle litt! Han har så lyst tilå ut å leke seg,men kan jo ikke det!
GOdt å få beslk av gode venner og kose seg sammen,lage god mat når man alikavel må være inne! Og du som du frister med de vårrullene,det er jo så godt:)

RIktig god bedring til lille Tord:) Klem Eva

Vidar Pettersen sa...

Fölger med paa bloggen din Gry! du skriver og fotograferer som en racer.....

Ellers - haaper alt gaar bra med guttungen! I faresonen eller ikke - det eneste jeg kan si er at jeg var i Mexico hele tiden da det sto paa som verst der - opplevde aldri noe kritisk. Det gaar nok bra alt sammen!!

Anne sa...

...at du bor så langt unna du... :-(

Men :-) ha en kjekk osdag dere to, håper nå bedringen er på vei!!

Heidi Merethe Klingsheim sa...

Ååå, de der såg gode ut!! :)

Hva med en oppskrift?? :)

Ha en fin dag, uten for mye vondt av "svinå"! :)

Silje sa...

Uff, håper at Tord snart blir bedre. jeg skjønner veldig god at du er bekymret. De vårrullene så deilige ut...mmm

Dagrun sa...

Det var jo en god idé da. Jeg har stort sett forsøkt å jobbe innimellom slagene, brettet klær, vasket klær, ryddet, forsøkt å rydde, hentet drikke, tørket neser, luftet og snudd på dyner, satt på filmer, gitt diverse feberdempende, trøstet og trøstet og trøstet igjen... Men mine sover ikke da.

JO, også spurte du om 70-200 versus macroobjektivet, og det er en kjempeforskjell i nærgrensen. På det jeg lånte (med samme blender, nemlig 2,8, som macroobjektivet mitt) kan jeg ikke gå nærmere enn 1,5 meter, mens med makroobjektivet mitt kan jeg stikke kameraet helt opp i motivet. Det sier seg selv at når en tar macro, bør en helst være nære for å se, virkelig SE hvor fokuset legger seg.

Med det andre objektivet har en derimot fantastiske muligheter til å stå langt unna mennesker og få fokus på dem og få blurret både foran og bak. Utrolig objektiv (men også veeeldig tungt for en liten kropp som meg).

Malys krok sa...

Vårruller har jeg spist hos min Thai-nabo, de smaker nydelig.
Håper det går bra med gutten din, at han snart får springe og leke igjen.
God bedring! Hilsen Margit.

ElinSire sa...

Vårruller -hjemmelagede- er superdigg! Jobbet sammen med ei fra Thailand en gang, og hun lagde de beste vårrullene! Vi sto i kø...
Og jeg er sikker på at dine er like gode *sikle*

Ellers takk for nydelig kommentar på babybildene mine. Jeg vet ikke om jobben ville vært med på noe sånt, men jeg har vært inne på tanken tidligere. Særlig på Nyfødt Intensiv avdelingen hvor de i dag lager album med... verdens dårligste bilder! Ikke engang skrevet ut på fotopapir.

Håper ellers det går bedre med den lille gutten din og at han ikke blir så hardt rammet. Og at dere andre slipper unna...

Ønsker deg en god kveld!
Varm klem...

Charlotte - FO² sa...

Oi, så flink du er!! Dette kunne jeg tenkt meg å kunne. Det er jo så fantastisk godt.

Oppskrift hadde vært noe ja *blafre, blafre*