mandag 26. oktober 2009

26. oktober - influensa-tider

Da har svineinfluensaen sannsynligvis rammet oss også. Jeg må ærlig innrømme at jeg har vært redd denne pandemien. Usannsynlig redd. Langt mer enn jeg normalt bryr meg om slike ting som man egentlig ikke kan gjøre noe med. Bakgrunnen er selvfølgelig at Tord er i risikogruppen. Med et dårlig imunforsvar og astma (eller noe som er opp mot astma), samt hjerteproblemer (uten at dette er så utpreget), så er han der. De første 4 årene av sitt liv var han jo stort sett syk hele tiden. Snørr, oppkast, hoste, ny oppkast, feber, øreverk, halsbetennelse, dehydrering, betennelse i ledd... Listen blir lang når jeg setter det opp slik, ser jeg. Men faktum er at han i fjor vinter var bra. Han hanglet hele vinteren i forhold til snørr og hoste, men det begynner å bli 'vanlig'. Han var derimot ikke noe mer borte fra barnehagen enn de andre ungene - så jeg har øynet et håp. Et håp om at han kanskje kunne slippe unna influensaen. Eller i det minste få den i en lettere grad.

Men på fredag kom feberen. Fra 37° til 40° på under 3 timer. Fra pigg guttunge til slapp unge på så få timer. Vi var faktisk på legekontoret for å vaksinere han mot influensaen da jeg merket at han hadde fått feber. Og jeg, mitt dumme naut, spør ikke om å få Tamiflu! Jeg tenker rett og slett ikke på at det er influensaen han har fått. Selv om jeg visste at feberen hadde kommet så kjapt. Og fastlegen er en vikar. Som overhodet ikke kjenner Tords sykehistorie. Men vi burde fanget det opp begge to. Dagen etter var Tord mye bedre, så jeg tenkte at dette var 'bare en vanlig feberdag', og gjorde ikke noe mer. Så var det søndag - og alt satte inn. Plutselig var 48 timer gått...

I dag har jeg sittet med gutten på fanget. Trøstet for vondt i magen. Vondt i halsen. Varm. Kald. Sulten - men så var det ikke noe godt likevel. Oppkast. Oppkast etter omtrent hver sup med væske og næring. Han har luktet aceton i et par døgn allerede. Men jeg lirker inn drikke. Og er klar til å reise på Barneklinikken ved det minste tegn på at han blir enda dårligere.

Men jeg liker det ikke. Overhodet ikke.

Én liten tur ut tok vi oss i dag - han ba om det selv. Men det ble ikke lange turen for min store lille gutt. Akkurat nå - influensagutt med 40° i feber. Igjen.


9 kommentarer:

Dagrun sa...

Huffa meg. Vi har det også, tror jeg da. Tre unger nede for telling, mens vi voksne ikke har fått det (bank i bordet). Håper han kommer seg raskt og at du slipper å bekymre deg lenge.

Stor klem.

ellie sa...

What a wonderful photo! you are awesome!! Thanks for stopping by my blog :)

Anne sa...

Ikke kjekt å lese overhode, og gutten da som ikke er helt i form fra før... :-( Ring legekontoret og få de til å ringe inn en resept for deg!! Kjekt å ha, og en håper jo på en måte at de ikke blir brukt.

De klarer seg godt vettu, tenåringssønnen her lå i nesten 14 dager han helt slått ut, og tror jammen han hadde svinegreiene han også for kastet opp å greier. Ble ikke testet da, mora litt for lang ledning med syke hjemme ja...

Kos dere sammen en på fanget, og en med noe kjært oppi fanget, blir straks bedre skal du se.

Varm klem og varme hilsninger fra Anne om god bedring.

Turid sa...

Håper det går bedre time for time. Forstår godt at dette ikke er så lett. Og håper inderlig at leger er tilgjengelig hvis en virkelig skulle ha behov for hjelp. Her er min guttunge hjemme på andre dagen med masse hoste. Han var forkjølt i forrige uke, og har nå blitt dårlig igjen. Men heldigvis han er i ganske bra form, og holder på med dataspill så mye som han får lov til.

Ønsker dere alle en god dag, og at det er bedring for din herlige sønn. Klem fra Turid

Heidi Merethe Klingsheim sa...

Huff, det var ikke noe kjekt for Tord! Stakkars liten! Håper han blir bedre snart, og at dere får all hjelp dere trenger til han. (Enig med Anne: de kan sikkert ringe inn resept til han??)

Håper du ikke får det du også da!!

Vi er foreløpig friske her i huset, men der vi har campingvogna vår (Gilja, ca 1 time herfra) ligger hele dalen i svineinfluensa. Det var på lokalnyhetene i går, og kun 40 elever igjen på skolen.... Huff!!

Ja, vi kan bare håpe om å slippe det!! :)
God bedring!!

VALKYRIEN sa...

Huff da. Håper han blir raskt bra igjen. Ikke godt når barna er syke, og man blir jo litt oppskaket av alt dette med svineinfluensaen. Antar at du har førsteprioritet på legekontoret siden han er i risikogruppen - men det gjør det jo ikke lettere av den grunn.

Når det gjelder det du spurte om: Jeg bruker sjelden stativ, det siste bildet er tatt håndholdt. Brukte mitt Sigma objektiv 70-300 mm, som har egen innstilling på macro. Blenderåpning 5.6 - ellers jakter jakter jeg på lyset! Er ikke så god på slike tekniske greier, går veldig mye på å føle meg frem.

Sender tanker og klem, med ønske om god bedring for Tord. (flott navn!)

ElinSire sa...

Uff, det hørtes ikke noe godt ut for lillegutt... Stakkar liten, får håpe han kommer seg snart. Jeg jobber på barneavdeling og merker at det begynner å bli stort trykk i forhold til svineinfluensaen nå.

Ønsker dere god bedring!

Charlotte - FO² sa...

Ååå stakar liten. Det høres ikke noe godt ut. Får helt vondt av han. Håper det går fort over for han. Er er vel ett godt tegn at han vil ut litt.

Tusen takk for hyggelige kommentar på sia mi :)
Jeg bruker vidvinkelen mer og mer, det er kjempe morsomt og gir masse morsomme vinkler og perspektiver. Og er lett å leke med å finne på nye ting med.

God bedring til lillegutt. Håper han blir fort frisk.

Heidi sa...

Å stakkars! Både lillegutten og deg som bekymret mamma! Jeg skjønner deg veldig godt og deler de samme følelsene. Nå har vi akkurat fått vaksinert vesla vår, håper det var tidsnok og at det holder. Forferdelig greier dette her, håper at han snart kvikner til! God bedring! God klem fra Heidi