fredag 6. mars 2009

25. februar - Jeg kjøper blomster selv!

Mange menn kjøper blomster til sine kjære. Og noen jenter kjøper blomster til seg selv. Jeg kjøper blomster til meg selv. Ikke fordi jeg er av den moderne typen som feirer kvinnedagen. Selv om jeg støtter kvinnekamp inntil et visst punkt. Men fordi jeg elsker blomster. Og fordi jeg har en mann som ikke kjøper blomster til meg. Og jeg tror ikke det er fordi han ikke vil det. Eller fordi han ikke liker blomster. Han rett og slett kommer ikke på det, tror jeg.

Så derfor kjøper jeg blomster til meg selv. Og iallefall tulipaner når de begynner å komme i butikken på senvinteren. Det er ingen ting som er så vakkert, så vårlig, som en bukett med friske tulipaner. Da kjenner jeg at det kribler i meg. Jeg har lyst til å synge når jeg ser de står i vasen på kjøkkenbordet. Og solen skinner på skitne vinduer. Vinterens søppel ligger i grøftekanten. Og vinterskoene til ungene begynner å bli for små. Da er det vår! Våren er den desidert skjønneste årstiden. Iallefall når jeg har gått lei av snø. Av våte kjeledresser og sørpete veier. Av snørrete neser og mørke kvelder. Da kribler det i meg.

Da må jeg kjøpe blomster til meg selv. Siden jeg ikke får blomster av min mann. Men jeg er glad i han likevel.

1 kommentar:

Ragnhild sa...

Å så deilig å se at jeg ikke er alene om å kjøpe blomster til meg selv! Aller helst tulipaner, for om mannen min skulle finne på å kjøpe blomster en veldig sjelden gang, så er det roser han kommer med. Han liker ikke tulipaner, men det gjør jeg! Nydelig bilde av tulipanene dine - og nydelig skrevet. Klem til deg