tirsdag 17. mars 2009

15. mars - Fargerik asfalt

I vinter skjedde det spesielt én ting som alle vi i gaten er veldig glad over; vi fikk gatelys og asfalt! Nå har vi overlevd flere år med bekmørke - tror en del naboer var glad vi flyttet inn, vi har iallefall sørget for en noe mer opplyst gate siden vi dekker store deler av den :-). Men så mørkt har det vært at det rett og slett har vært utrivelig å gå på veien. Ikke har en sett verken vei eller sidekanter. Og det kan være mørkt her en høstnatt uten stjerner på himmelen! Men nå kom altså gatelysene. Og for ikke å snakke om asfalt! Vi har humpet oss avgårde på en mildt sagt makaber grusvei. Kenneth nedi veien har forsøkt å dekke til de verste humpene innimellom, og Reidaren har jevnet ut med minigraveren sin. Men like fullt har humpene kommet tilbake. En eller annen har også fått ødelagt bunnpannen sist sommer. Ikke at vi var så veldig lei oss for det - vedkommende måtte ha kjørt rimelig raskt for å klare det kunststykket. Men det er klart - jeg har vært litt pinlig berørt hver gang en taxi-sjåfør har kjørt meg hjem - det er ikke akkurat slik standard en har lyst å ha. Men så kom alså asfalten også.

Problemet vårt har vært at vi er et privat vei-lag. Og folk har flyttet ulikt inn. Samt at det er mye utleieenheter. Så det har vært et stykke for å bli enige om kostnader. Og hvem skylder hvem penger.

Asfalten har imidlertid gitt oss en ny vår her - og en skikkelig vår! Vi kan til og med sykle på veien. For å kunne sykle med ungene mine har jeg vært avhengig av å putte ungene OG syklene i bilen, finne et flatt stykke asfalt for at de i det hele tatt skulle ha fått noe trening. Og kritt-tegninger! Turi har hatt fullt opp av kritt på rommet. Som hun har spart på. Vi har jo ikke hatt vei å tegne på! Men nå forsvinner det! Og for noen fargerike tegniner som vi får i gaten!

Ingen kommentarer: