lørdag 25. april 2009

24. april - på to hjul

Turi har lært seg å sykle. På to hjul. Uten støttehjul. Mens jeg var offshore. Nå har hun hatt sykkelen i 2 år. Og ikke vært særlig interessert i dette. Noe av årsaken var nok at vi har hatt grusvei. Humpete grusvei. Ikke noe sted å lære seg å sykle på. Men så kom asfalten her i vinter. Og da ble forholdene helt annerledes. Så fra ikke å være interessert i sykling er sykling nå noe som er helt fantastisk artig.

Jenta har vokst i vinter. Så nå slår nesten beina oppi haken hennes når hun sykler. Hun har altså en relativ liten sykkel. Og som den gamle sykkelkjenneren som pappaen er så måtte de selvfølgelig ut for å kjøpe ny. Større sykkel. Kanskje med kurv.

Men om Turi har vokst i høyden så har hun ikke vokst så mye på tryggheten. Det hun ikke mestrer med en gang det kan hun ikke. Og å sykle på stor sykkel var litt vanskeligere enn en liten. Så da var den for stor. Altfor stor. Og de hun ville ha var akkurat like stor som den hun har nå. Så da ble det ikke noen ny sykkel. I alle fall ikke enda. Kanskje jeg klarer å friste med en rosa med kurv på. Kanskje.

Ingen kommentarer: