mandag 7. september 2009

7. september - Totalt usunt

men sånn som ungene elsker dette! Nå blir det slutt på lørdagsgotteri - heretter blir kun frokostblanding (eller er det kveldsblanding?) servert i skåler til alle sammen. De skal få slippe melk til barne-TV, kun sjokokuler skal serveres! Det holder lenge, både med innhold av sukker og e-stoffer.

Alvorlig talt, det strider mot min sunne sans å gi ungene noe sånt til mat. Det er noe som ikke riktig er som det skal når det første Tord gjør når han kommer hjem er å ynke tragisk at han er sulten (og da etter å ha spist en skive i bilen fra barnehagen) - og deretter be om å få 'kulene'... Tror ikke det er fordi magen vrenger seg av sult, nei!

Nå er det heller ikke lenge siden jeg leste et eller annet sted at popkorn faktisk er mer sunt enn de fleste frokostblandinger. Så nå går jeg heller avgårde for å kjøpe mais-korn. Og serverer rykende fersk popkorn til kveldsmat.

...tror jeg...

Photobucket

6 kommentarer:

Anne sa...

Litt gåsehud her jeg, for du vi virker til å være like vi to...

Og dette tama kunne jeg skrevet 17 sider om..., men så er det jo litt det jeg jobber med også da, dvs ulempen av alt dette vi tar inn...
Bare skolene som min sønn gikk på du, som jeg har skrevet brev og kommunisert!!!! De kan joknapt på en skogstur jo uten at dt skal være brus, smågodt og pølser... nei kjenner i grunn jeg er i gang her nå å fngrene øper over tastaturet..., men jobb sjø, jobb min skjønne...

Ha en kjekk dag da!!

Isa sa...

Poppkorn til kveldsmat/frokost hadde vært noe det. Men det sier jo noe om HVOR lite sunt slikt er.

Jeg leste en litt halvseriøs artikkel engang hvor forfatteren skrev noe sånt som at "det er ikke rart at mange foreldre i dag sliter med å legge barna sine når barna spiser shockopops til kvelds", og det tror jeg nok han har veldig rett i altså. Kanskje heller ikke rart om man får sure barn om dette er det eneste barna får til frokost..

Silje sa...

Hehehehe! *gjemmesjokoladepapiretfrafrokostenbakryggen* Jeg er for øvrig helt enig med deg. Det er ganske sykt hvor mye dritt ungene får i seg ( og vi også for den saks skyld mtp. e-stoffer osv.) Veldig bra skrevet som vanlig, kult bilde også!

Silje sa...

Må presisere at det er JEG som spiser sjokolade til frokost...jeg blir gal av ammingen skjønner du. Må ha det bare MÅ ha det!

Dagrun sa...

Sånt no' hakke vi i hus.

De får nugatti på skivene lørdag morgen, og det er det av sjokoinnholdighet i mat. (Lørdagsgodteri er noe annet, det får de selvsagt, men nå snakker jeg om m a t.)

En annen sak er at sånne sjokofrokostblandinger tror jeg knapt nok de ville ha likt..

Donald sa...

Og friske popcorn dufter så godt!