fredag 31. juli 2009

27. juli - tannløs

Da endelig løsnet en tann til. Heldigvis har de to i undermunnen allerede blitt byttet ut - det er svært til prestisje det har vært i 1. klassen med tannfelling. Nøye opptelling og oversikt over hvor mange tenner hver enkelt har felt. Monica har, selv om hun er den desidert yngste i klassen, allerede 8 stykker felt, mens Ragnvald, som kanskje er en av de tøffeste guttene, iallefall ved sommerstart enda ikke hadde felt en eneste en. Men til gjengjeld hadde han Turis fulle sympati! Uansett - matematikk er en del av hverdagen vår, det skjønner jeg mer og mer.

Turi fikk altså noe å 'bekymre' seg over da overtannen løsnet en dag. Den ble selvfølgelig rikket og rukket med hele dagen, men basert på de to tidligere tennenes tannfellingshistorie antok vi at vi var uker, kanskje måneder unna en ny felling. Men plutselig skjedde det ett eller annet. Et eple? Eller en litt skjev rikking? Den løsnet iallefall masse. Så masse at tårene trillet og trøst måtte til. Det kom jo blodsmak i munnen!!

Kvelden gikk uten at vi nesten ikke fikk ta eller se på tannen, men vi hørte til gjengjeld om den... Og ved leggetid var det bare skinnfillen den hang i. Men ikke søren om vi fikk røske den ut. Selv med min skremselshistorie om at den kanskje løsnet i løpet av natten, ble dratt ned i lufterøret og forårsaket hosting og harking... - ingen ting hjalp. Helt til pappa skulle 'kjenne' på den. Og plutselig lå den i hånden, gitt! Til mange og såre tårer. Selv om hun måtte innrømme etterhvert at det ikke hadde vært vondt...

Photobucket

Ingen kommentarer: