søndag 30. august 2009

30. august - Enda mer barnefotografering

I helgen har det skikkelig gått i barnefotografering. Egentlig kan jeg vel si at jeg har hatt mitt første oppdrag som fotograf. Jeg rigget til stuen, fjernet møbler, tepper og bilder. Vasket gulvet. Og fant frem forskjellige remedier som kunne brukes. Ulike kjoler. Luer. Saueskinnet fra ungene. Fargerike leker. Søs hadde nok en plan da hun kom med sine tre håpefulle. Nyinnkjøpte dongery-bukser og hvite t-skjorter. Som var hvite i nøyaktig den tiden det tok å fotografere.

Og jeg fikk oppleve at dette er langt fra et enkelt yrke. Faktisk er det mye mye mer slitsomt enn jeg kunne forestille meg. Ned på magen. Opp på stå. Hvordan vil det se ut fra rygg? Fra ulike vinkler? SMIL, da, for pokker! Hvorfor griner du nå? Der ja, litt gimaser og kommentarer fra fotografen så kom smilet. Reflektoren. Den nyinnkjøpte reflektoren. Men ingen fortalte at den er vanskelig å bruke. Og hvilket trekk brukes? Det gyldne? Sølv? Hvit eller svart? Og blitz. Hard blitz. Softbox. Lyset ute som plutselig ble mørkere fordi et skikkelig regnskyll kom. Lukkerprioritet eller blenderprioritet? Histogrammet som viste helt feil. Eller iallefall feil i forhold til det jeg trodde det skulle vise. Og macroen. Min elskede macro. Helt fantastisk objektiv. Men det funker nesten ikke med 100 mm innendørs!!! Det vil si - da må jeg kikke etter en 50 eller 60 mm også...

Uansett, slitsomt eller ikke slitsomt. Dette var moro! Og siden det går i digitalt så kan det tas mange bilder. Riktig så mange bilder. Og noen av dem blir sånn tålelig bra. Iallefall sånn at moren er fornøyd. Hun trodde vel ikke på at det gikk an å få en 5 åring, en 3 åring og en 7 måneders baby til å smile samtidig. Jeg klarte det. Sånn nesten iallefall...

Photobucket

4 kommentarer:

Anne sa...

Helt enormt som du har lyktes!!!
bare så bra!!! og med slike flotte barn må det jo i tillegg også bidra mye, fikk tanker rundt melk jeg, og undrer på om du kanskje tar neste års reklamekampanje for Tine??

Klem fra Anne

Siw Aina sa...

Sier meg enig med Anne. Dette ble mega bra. Har du brukt andre lyskilder enn det naturlige og blitz? Håper vi får se flere bilder av denne gjengen, ett flott trekløver var det :)

2søtesmå sa...

Så nydelig bilde!!
Blir helt sliten av å lese innlegget ditt. ;) Kan tenke meg du fikk "jobbet" litt under den seansen.
Bøyer meg i støvet for talentet ditt og hvordan du gyver løs på utfordringer og ikke gir deg!!

Silje sa...

du og du som jeg kjenner meg igjen! Du er kjempeflink, bildet ble dritbra! Jeg kjøpte meg et nikkor 85mm f1.8 i dag...skal teste det ut i morgen. Fra før har jeg nikkor 50mm f.1.8 som jeg er kjempefornøyd med. Gleder meg til å se flere bilder fra deg. Har du noen ålreite zoomobjektiver å anbefale?