onsdag 12. august 2009

12. august - Rasende trøtt

Tord har temperament. Det har vi visst lenge, men normalt så er han en grei gutt som har et strålende humør. Ikke sånn å forstå at han lar seg diktere, men humøret hans blir stadig kommentert.

Men nå har han kommet i forsinket tre-års trass-alder. Eller kanskje det er noe som heter 5-års trass-alder? Som kanskje utvider og utvikler seg til 6 og 9 og 13 års trass-alder? O gru - jeg ser for meg mange og lange diskusjoner her. Og opphold på rommet. For det er der han ender når han riktig har gått i lås. Uten at det hjelper det grann. Men da har jeg han iallefall på et rom og slipper å høre på ulingen. For han uler. Som en rasende ulv. Den svake stemmen han hadde de to første årene er borte vekk. Nesten sånn at jeg av og til lengter tilbake til de tider. Men bare nesten.

Når sure-lippa kommer frem sier bare Turi 'å å. Nå er sure-lippa der, mamma'. Da vet vi hva som følger. Han setter seg ned. Legger seg ned. Gjerne midt i veien. Og uler. Samt sier nei.

Men det som er oppløftende midt oppi dette er at jeg vet årsaken. Og den er relativ enkel å korrigere. Bare jeg tar litt tak på meg selv. Eller på pappa'en. Årsaken er nemlig mangel på søvn. Får ikke Tord sine 10-11 timers søvn så er veien til sure-lippa kort. Og i sommer har veien vært svært kort.

Ikke noe rart det, for så vidt. Stakkaren har jo ikke blitt lagt før langt på natt. Bare fordi mamma'en og pappa'en ikke gidder før. Da fortjener vi ikke noe bedre, heller.

Så i mellomtiden får han heller ta en liten lur der det måtte passe seg. Her i en stol, nesten opp-ned.

Photobucket

3 kommentarer:

Anne sa...

Vi har det vel litt sånn alle sammen, en litt kortere lunte om vi er trette eller slitne. Jeg for min egen del må nok bare komme med den innrømmelsen ja :-))

Isa sa...

:knegg: Er det ikke herlig å ha barn?

Det er en trassperiode rundt 6 års alderen ja. Har ett eget navn. Noe med tenåring og trass tror jeg. Er vel for å forberede mor og far på hva de har i vente om 5-10 år, hehe.

Samtidig så kan vel kanskje ikke mangel på søvn klassifisres som trass. Alle blir jo sure av det (og jeg nekter å kalle det trass altså!).

Håper ting går litt bedre når dere kommer inn i hverdagsrutiner igjen:)

Ukjent blogger sa...

Såg på bildene du har på bloggen din. Dei var kjempe kule! Like spessielt dei du har satt saman av mange små. Brukar du eit spesielt program, eller? Kjempe interessant :)