mandag 19. april 2010

Raud tråd sakna

Min lille bygd er så heldig å ha en håndfull mennesker med energi langt over det normale. Og da mener jeg langt, langt over det normale. Og en av de aktivitetene som nå har blitt tradisjon - og jeg tør IKKE tenke på hvordan det blir mottatt dersom de en dag ikke gidder mer - er den årlige revyen. 8 gærne jenter og 2 ditto mannfolk sliter, dikter, ler og pugger i 3/4 år for å gi oss sambygdingene en fantastisk flott opplevelse.

For en revy kommer ikke bare av seg selv. Såpass har jeg skjønt. Nummerene må skrives, de må ha poeng, være morsomme, treffende, men uten å såre. Iallefall ikke for mye... Rekvisita må lages og alt må pugges og times, sammen med lys og lyd og reklame og gudane vet hva. Og når man samtidig pusser opp Huset - Ungdomshuset - parallelt. Med pengene man tjener på revyen - år etter år - da blir det mye arbeid. I år står kjøkkenet ferdig. Et utrolig flott kjøkken, med plenty med plass til både pølsevarming og mer sofistikert gourmet-matlaging. Men ingen ting annet er klart...

Iallefall så det ikke slik ut i går. Jeg var så heldig å bli spurt om å ta noen bilder. Dermed fikk jeg lov til å overvære en gjennomkjøring. For jeg skal selvfølgelig på jobb og går igjen glipp av revyhelgen. Jeg har sagt det før - det har sin pris å jobbe offshore også!

Uansett, jeg fikk altså sett alle nummerene i går. Ikke helt ferdigpugget. Groggye stemmer på noen. Influensa-lignende symptomer og fest-hals. Og et salig rot over hele huset. Men de blir ferdig. Jeg kjenner denne gjengen så godt nå at jeg vet de vil jobbe 24/7 (dvs 24/5 for premieren er på fredag...) for å bli ferdig. Og det blir bra!! Jeg skal ikke røpe noen av nummerne her. Ei heller poenger. Men jeg lo. Og lo. Og kjenner jeg er så lei meg for at jeg ikke kan være i salen på lørdag. For dette blir bra. Knallbra!


3 kommentarer:

Turid sa...

En skål for det :-) Så godt å bu på et slikt sted der det er samhold og dugnadsånd. Kjenner meg igjen i det fra her jeg bor.

Så spennende fotografering du har vært på, både dette og av modeller. Jeg har så lyst til at det kunne dukke opp noen som kunne være modell for noe av håndarbeidet jeg lager. Men må kanskje søke litt aktivt ... Tenker så smått på det.

Ønsker deg noen gode dager videre i uka som er. Klem

Silje - drømmefabrikken -♥ sa...

Høres ut som en lovende forestilling!:-) Utrolig kule bilder i innlegget under her. Skulle ønske jeg kunne ha vært der sammen med dere...Jeg så meldigen din på facebook. Tusen takk for så mange gode ord, Gry! *klumpihalsen* Jeg er sikker på at vi hadde fått det storstas i studio! Si for all del ifra om du skal til Oslo:-)... Og du...neppe tilfeldig:-)

Anne sa...

Å ja, samhold er viktig og faktisk se det ut som om man blir og er flikere til det i jo mer glisgrente strøk en kommer :-) Vikrig, veldig viktig, og morsomt også så kalrt, det eneste en utsetter seg for er jo faktisk at an kan bli kjent med folk :-)

Snd du ikke får sett da, tor jaggu du skulle tatt opp på film også jeg.

Snart natta klem til deg, sliten huldra, Rune lurte meg ut på tur, he he