tirsdag 4. mai 2010

Give-away; templates til collager

Tihi - jeg hiver meg på bølgen med give-aways, jeg også!

Har fått en del kommentarer og mange mail med spørsmål om collagene mine. Jeg elsker å lage album - og vet veldig godt at dette tar tid! - derfor er jeg prisgitt bruken av templates. Hva kan templates oversettes med? Former? Modeller? Jeg er neimen ikke helt sikker. Men ved å bruke templates kan du få gjort album-sider ferdig på kort tid. Enkle som templaten foreligger. Eller mer avansert; templaten blir brukt som et utgangspunkt for mer avanserte sider.

Jeg har laget mange templates selv. Når man skjønner hemmeligheten bak dette er det igrunnen veldig enkelt. Idéer får jeg fra andre templates, layouts jeg ser hos profesjonelle fotografer eller hos digitale scrappere.Og fordelen? De kan brukes oppigjen og oppigjen. Og varieres i det uendelige. Og det beste - bildene klippes ikke til - de ødelegges ikke. Om du vil forandre vinkel, eller utsnitt, eller størrelse - alt gjøres veldig enkelt ved hjelp av clipping masks.

Dersom du ønsker å prøve så ligger en link til zip-fil med mine egne templates under. De er laget for Photoshop og Elements - tror ikke de fungerer i andre programmer.


En grei bruksanvisning til hvordan templates (eller Clipping Masks) fungerer kan du se her (hos TaylorMade Design - fra pkt 5 og videre) eller her (TotalTraining). Det er ikke vanskelig!! Link meg gjerne opp til sider du lager - eller send meg en mail om du ikke får det til! Minnene vi stadig foreviger blir adskillig bedre om du får dem inn i et album som man kan studere!

Og hvordan jeg lager albumer? Det kan du lese om her. 

Hva gjorde vi før vi lærte oss å bruke hyperlinker...???

Her er eksempel på en template:

med en tilhørende albumside:
 Gir det du et forsøk?!?


9 kommentarer:

Anne sa...

Ååå tips takes helt klart imot med stor tekk :-) men du, hvor finner man tid og tålmod?? gi meg den web adressen du!! he he

Morgenklem

Kine sa...

Du er en knupp! Dette skal jeg se mer på i helgen:) Nå er det siste innspurt før skriflig naturfageksamen på torsdag.. Takk så mye for at du deler:)

Mette sa...

Nei, nei, nei! Du er en slik fristerinne! Jeg har ikke tid, men vil sa gjerne gjore dette istedet! A, dilemmaer! ;-)

Tusen takk for dette. Gleder meg til a sette meg ned og "pusle" med dette NAR jeg far tid...!!!

Heidi Merethe Klingsheim sa...

KJempekult at du deler ut templates! :) Jeg skal laste dem ned, og se om det kan inspirere meg til å gå igang! ALBUM er min DÅRLIGE samvittighet. :(
Jeg har tusenvis av kjempefine bilder fra ferier, turer og hverdagssituasjoner....på PC'en....

Hvordan lager du templates? Jeg lager jo noen collager selv, men har aldri kommet på å "save" dem - dumt! Men er usikker på om det er det samme som du lager? Har du en light-innføring i kunsten?
Når jeg lager collage, bruker jeg
"rectangle tool", og gir bilderammer i gitte str. Når jeg legger bilder oppå, masker jeg.

Håper du får en fin dag!

Heidi Merethe Klingsheim sa...

Meg igjen! UTROLIG mange flotte templates!!
Jeg har sett litt på dem, tror jeg skjønner "greia"! (Du trenger ikke svare på spørsmålet mitt. :))

Tusen takk for inspirasjon!!

Dagrun sa...

Jeg skal prøve når jeg får tid, hvilket ikke er akkurat nå...

Men atte, når dere printer det her i fotoformat, lager dere bok eller hva i alle dager gjør dere?

Turid sa...

Tusen takk så snill du er. Skal snart laste ned et photoshop program tenker jeg. Bruker kun photoscape foreløpig. Men jeg vil veldig gjerne lære mer. Har ihvertfall bestemt meg for at heretter skal jeg ikke kjøpe flere gebursdagskort og slike ting. De er jo noen ganger nesten dyrere enn presangen.

Hadet bra så lenge.

Berit sa...

Tenk å dumpe oppi denne tre timer etter at jeg kan gjort meg ferdig med en "¤"¤&%"&¤"(/)!=)¤/&% collage til mannens 40-årsdag!!!! De var kjempefine, så om jeg skulle hatt dem i morges, skal jeg jammen få brukt dem ved andre anledninger!

Tusen hjertelig takk for at du deler godene! :))

FruFly★Heidi sa...

Du er så snill - og flink!!! Jeg skal gjøre dette!